Zakladatelia DM opäť spolu

Zakladatelia DM opäť spolu

Martin Gore a Vince Clarke, ktorí spolu založili kedysi kapelu Depeche Mode, po rokoch opäť spojili svoje sily pre spoločný projekt, z ktorého získala niečo aj nová kolekcia kapely "Remixes 2".

Ako sa Gore vyjadril pre Bilboard.com, bol schopný využiť Clarka, ktorý mimochodom opustil Depeche Mode v roku 1981 a následne založil kapely Yazoo a Erasure, aby obliekol pre remixovú kompiláciu niekdajší singel "Behind The Wheel" do nového šatu. Stalo sa tak aj vďaka tomu, že títo dvaja spolupracovali na spoločnej produkcii, ktorú Gore opísal ako "všetky druhy tanečných štýlov v inštrumentálnej podobe".

"Bez akéhokoľvek hnevu či výčitiek som dostal od Clarka e-mail s priamym textom "premýšľam o nahratí techno albumu. Nechceš sa pridať?"". Ako Gore ďalej spomína, "Bolo to tak pred deviatimi mesiacmi, možno pred rokom. Povedal, "Žiaden nátlak, žiadne termíny", takže som povedal "ok" a tomuto som sa venoval posledných šesť mesiacov."

Ako Gore ďalej uviedol, obaja dokončili nahrávanie a veci presunuli na mixáž. "Bolo to niečo úplne odlišné," poznamenal, "a vôbec ohľadne toho neprebehla jediná konverzácia. V podstate šlo len o výmenu e-mailov a zdieľanie súborov. Ako som povedal, úplne iný typ práce, na akú je človek zvyknutý... a k tomu žiadne vokály, všetko inštrumentálne veci."

S aktuálne vydanou kompiláciou "Remixes 2: 81-11" a novým albumom Erasure, ktorý vyjde ku koncu roka, sa ako Gore, tak aj Clarke odmietajú k projektu vyjadrovať detailnejšie a veci nechávajú ľadom - vrátane úvah o termíne vydania. "Aj napriek faktu, že celá vec bude v krátkom čase dokončená, je možné, že to nejaký čas ešte neuzrie svetlo sveta," poznamená Gore.

Clarke nebol jediný z bývalých členov kapely, ktorý prispel na remixovú kompiláciu. Alan Wilder, ktorý nastúpil na Clarkovu pozíciu a o 14 rokov neskôr kapelu opustil, zremixoval skladbu "In Chains". "Alan súhlasil, že si s nami zahrá na vystúpení v Royal Albert Hall, v rámci nášho posledného turné, ktorého výťažok šiel na charitu," vysvetľuje Gore. "Bol niečo ako špeciálnym hosťom večera a tam došlo k akémusi oživeniu kontaktov... za posledný rok som ho vídal častejšie."

"Myslím, že pred pár rokmi by bolo veľmi nepravdepodobné, aby sa Vince a Alan nejakým spôsobom angažovali v našom projekte," dodá Gore "no dnes sme všetci v pohode, takže už to nie je také čudné."

Nasledovník remixovej kompilácie z roku 2004 prichádza ako v jednodiskovej, tak aj trojdiskovej edícii (remixy Clarka a Wildera sú práve na tej druhej). Prvým singlom kolekcie, na ktorú prispeli projekty ako UNKLE, Royksopp, Bushwacka Tough Guy, M83, Dan The Automator a Peter Bjorn and John je nový mix singla "Personal Jesus" z dielne Stargate. A pokiaľ ide o nový materiál kapely, ktorý by mal nasledovať po albume "Sounds Of The Universe" z roku 2009, Gore sa vyjadril v zmysle "nejde o nič konkrétne, ale začal som opäť písať, piesne a slová... Cítim, že po dlhom čase, kedy som o tom všetko nepremýšľal, prichádza závan čerstvého vzduchu."

"Povedal by som, že budúcnosť vyzerá nádejne a jasne."

Názory Devotees (4)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa