Všetko zrátané vo veľkých sumách

Všetko zrátané vo veľkých sumách

Global Spirit turné, ktoré Depeche Mode odštartovali v máji minulého roka, zarobilo doposiaľ viac ako 187 miliónov dolárov a zhliadlo 2.3 milióna fanúšikov.

Depeche Mode pred pár dňami odštartovali finálnu časť svetového Global Spirit turné poslednými koncertami na Severoamerickom kontinente. Za rok zinkasovala kapela viac ako 187 miliónov dolárov, z čoho 46 miliónov dolárov zarobili Depeche Mode na koncertoch od začiatku tohto kalendárneho roka, kedy vystupovali v európskych arénach a metropolách Latinskej Ameriky. Hrubé zisky z vystúpení prvého štvrťroka 2018 katapultovali Depeche Mode na najvyššiu pozíciu v nedávno zverejnenom rebríčku Hot Tours.

Tohtoročné európske koncerty kapely, ktoré prebiehali do konca februára, sa uskutočnili všetky v arénach, no najvyššie zisky priniesli kapele práve marcové vystúpenia na štadiónoch Latinskej Ameriky. Najvyššie príjmy priniesli vystúpenia v Mexico City, Buenos Aires a Santiagu, no práve dve vystúpenia v Mexico City (11 a 13.marca 2018) zvýšili sumu na konte Depeche Mode o 7 miliónov dolárov. V ostatných spomenutých dvoch mestách odohrala kapela po jednom vystúpení s tržbami v rozsahu 4 miliónov.

Svetové turné, na podporu 14.štúdiového albumu - "Spirit", odštartovali Depeche Mode 5.mája 2017. Úvodná časť turné zahŕňala vystúpenia v arénach a na štadiónoch európskych miest. Nasledovala časť severoamerických koncertov, ktoré prebehli od augusta do októbra minulého roka. Turné následne pokračovalo opäť v Európe, vystúpeniami v arénach, od 15. novembra 2017. Po aktuálnych koncertoch v Severnej Amerike sa 11.júna Depeche Mode opäť presunú na Starý kontinent, kde celé turné definitívne uzavrú na pódiách letných festivalov.

A aj keď do úplného záveru turné zostávajú celé dva mesiace, už dnes Depeche Mode prekonali tržby z predchádzajúceho turné k albumu "Delta Machine", ktoré zahŕňalo 99 vystúpení a zarobilo 149 miliónov dolárov. Za obdobie od mája 2013, do marca nasledujúceho roku, predali Depeche Mode viac ako 1,9 milióna vstupeniek. Podľa údajov magazínu Billboard, zhliadlo vystúpenie Depeche Mode, na doposiaľ odohratých 103 koncertoch, viac ako 2.3 milióna fanúšikov.

V úvodnom roku Global Spirit turné sa Depeche Mode hravo dostali na zoznam TOP 25 turné v roku 2017, kedy sa na konci roka umiestnili, so ziskom 123 milióna dolárov, na 5. mieste.

Viac na bilboard.com

Názory Devotees (14)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa