Virgin Radio, 18/09/2007

Virgin Radio, 18/09/2007

Dave Gahan sa 18.septembra 2007 objavil v talianskom Miláne, kde v rámci promokampane k jeho sólovému albumu "Hourglass" poskytol rozhovor aj pre Virgin Radio.

Pri mikrofóne máme Davida Gahana, frontmana Depeche Mode a zhovárame sa s ním o jeho druhom sólovom albume, ktorý, aj napriek tomu, že vyšiel už pred pár mesiacmi, je stále aktuálny. Album sa volá "Hourglass" a my sa s Davidom snažíme pochopiť, čo ho k vydaniu nového albumu viedlo a vyplnil ním tak priestor medzi štúdiovými albumami jeho domovskej kapely.
Dave: Ja som vlastne tento album ani neplánoval, ale v štúdiu som začal písať nové skladby a odvtedy to všetko nabralo rýchly spád. Ja to ani poriadne vysvetliť neviem, jednoducho sa to stalo.

Čo všetko sa v Tvojom živote zmenilo od vydania Tvojho sólového debutu, "Paper Monster", v roku 2003?
No, zmenilo sa toho veľa. V prvom rade som pracoval s Depeche Mode na ďalšom štúdiovom albume, ku ktorému sme podnikli celosvetové turné. Po ňom som sa vrátil domov a niečo som jednoducho chcel urobiť. V porovnaní s "Paper Monsters" boli však práce na tomto albume odlišné, pretože v predošlom prípade som začal s prípravou demosnímkov, ktoré som prezentoval v nahrávacej spoločnosti, následne objednal štúdio, vybral si producenta a všetko to takou štandardnou cestou. Tentokrát som však všetko pripravil v mojom domácom štúdiu v New Yorku. V pohode som sa ráno zobudil, šiel do štúdia, na niečom pracoval a potom som sa vrátil domov, ku svojej rodine. A takto sa mi to veľmi páčilo.

Rád by som sa zastavil pri kľúčovej skladbe tohto albumu, "Kingdom", ktorá sa stale takisto debutovým singlom.
Táto skladba je postavená na prvotnom nápade Christiana Eignera, ktorý mi na albume vypomáhal s bicími, rovnako ako Andrew Phillpott, ktorý sa zasa postaral o gitaru a bassgitaru. "Kingdom" vlastne vzišla z akejsi elektronickej "jammovačky" týchto dvoch. Ja som následne prišiel s melódiou a textom. Text je vlastne akási sonda do vlastného ja a hľadanie akéhosi lepšieho miesta.

Vedeli by sme také to lepšie miesto nájsť aj v našom reálnom svete?
Ja myslím, že áno. Dokonca by sme ho mali hľadať! Hlavne by sme si mali dať tie klapky z očí dole, aby sme sa prestali pozerať iba jedným smerom. Okolo nás sa rozprestiera nádherný svet a nám stačí len poriadne otvoriť oči, aby sme si ho všimli. Sme príliš ovplyvňovaní tým, čo nám ponúkajú médiá, ktoré ponúkajú prevažne negatívne veci, čo potom ovplyvňuje náš život. Ja takto žiť jednoducho nechcem, radšej hľadám svoj lepší svet.

Zaujíma ma aj ďalšia pieseň, "Deeper And Deeper", o ktorej som sa dočítal, že si sa ňou snažil o akúsi reprodukciu pocitov, ktoré k sebe prechovávali T-Rex a Gary Glitter. Je to pravda? Ako táto pieseň vznikla?
Tá pieseň je veľmi drsná, surová, agresívna, no zároveň aj veľmi sexi. V konečnom dôsledku vlastne vystihuje kto som a čo robím. Pieseň má silný glam rockový nádych a pri jej vzniku som sa po celý čas držal predstavy, aby sa celá tá skladba dala zahrať bez problémov naživo.

A teraz malá sonda do Davidovho súkromného hudobného života. Aké skladby nájdeme v Tvojom Ipod-e?
Štýlovo veľmi rôznorodé, dokonca aj z historického hľadiska. Vždy záleží na nálade, ale najčastejšie počúvam asi Davida Bowieho a jeho staré albumy ako "Ziggy Sturdust", "Diamond Dogs", "Aladdin Sane", "Station To Station", či "Low". Z tých novších umelcov by si vypichol Keren Ann, ale takisto sa mi veľmi páči nový album White Stripes.

Sotva môžeme obísť Depeche Mode. Varí sa niečo pod pokrývkou?
V tejto chvíli nie. Žiadne oficiálne plány zatiaľ nie sú, ale stále sme v hre. Určite budeme už čoskoro diskutovať o novom albume a uvidíme, ako sa veci vyvinú.

zdroj: dmlive.wiki

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa