Viac práce kapele prospieva

Viac práce kapele prospieva

Dave Gahan poskytol z Austinu pre denník The Tampa Tribute krátky telefonický rozhovor, v ktorom opäť zdôraznil, že Depeche Mode nebudú do budúcna jeho jedinou prácou.

Iba zopár synthy popových kapiel sa svojou temnotou a podvratnosťou vyrovnali Depeche Mode v čase ich najväčšej slávy. Záhadní Briti patrili k tomu najkvalitnejšiemu zo singlovej hudobnej scény 1980-tych rokov. Či už šlo o neškodné hity ako "Enjoy The Silence", chytľavú, či hriešnu "Blasphemous Rumours" alebo óda na chamtivosť v podobe "Everything Counts".

No aj na aktuálnom albume "Delta Machine", ktorý vyšiel v marci tohto roka, nájdeme niekoľko osviežujúcich temných kúskov.

Martinove skladby "Slow", "The Child Inside" a "Alone" nesú v sebe spoločnú desivosť. No majú v sebe aj chytľavosť, ktorá patrí k najsilnejším stránkam kapely a album celkovo má v sebe iskru, ktorú kapela postrádala od legendárneho albumu "Violator" z roku 1990.

"Bolo jasne cítiť, že tentoraz je to iné," prezradil spevák Dave Gahan v telefonickom rozhovore z Austinu. "Atmosféra bola nabitá čerstvosťou a nadšením. Skladby sa skutočne akoby rodili samé. Všetko do seba krásne zapadalo. Zašli sme k Martinovi a počúvali spolu tie skladby. Už v demo podobe boli totiž veľmi dobre produkované. Skutočne na nich tvrdo pracoval a z mojej strany to bolo v štýle, 'tak toto naspievam'."

Na temnom albume "Delta Machine" akoby kapela revitalizovala svoj zvuk. Pred piatimi mesiacmi ponúkli v Austine na festivale South By Southwest krátke, no inšpirujúce vystúpenie. V 10-skladbovom setliste odohrali mix nových skladieb a nezabudnuteľných klasík. Dá sa však očakávať, že na sobotnom vystúpení v MidFlorida Amphitheatre ponúknu dvojnásobný počet piesní. Títo veteráni zostavujú setlist za pochodu.

"Je veľmi ťažké zostaviť setlist," prezradí Gahan. "Máme k dispozícii veľmi veľa skladieb a medzi nimi množstvo klasických hitov. Mám však pocit, že sa nám nakoniec podarilo zostaviť veľmi dobrý set. Ľudia podľa mňa prekvapíme a potešíme zároveň".

Bez obáv možno uzavrieť stávku, že fanúšikovia Depeche Mode, ktorí sú veľmi vášniví, budú potešení bez ohľadu na to, čo im kapela v Tampe ponúkne. Totižto fanúšikovia Depeche Mode sa nevedia nabažiť faktu, že kapela je opäť späť. Po ukončení turné k albumu "Sounds Of The Universe" bola totiž budúcnosť kapely neistá. Páni si dali prestávku a viac sa sústredili na iné projekty, Martin Gore sa napr. spojil so zakladajúcim klávesákom Depeche Mode, Vincem Clarkem, v projekte VCMG a Dave Gahan pre zmenu pracoval na spoločnom projekte so Soulsavers.

"Malo to pre nás liečebný účinok," potvrdil Gahan. "Potrebovali sme sa sústrediť na niečo iné a skutočne nám to nesmierne pomohlo. Po turné k albumu "Sounds Of The Universe" sme boli všetci úplne vyčerpaní. Ja sám som nakoniec zistil, že prácou s úplne inými ľuďmi načerpám energiu pre prácu s Depeche Mode. Bolo skvelé sa s týmto pocitom do kapely vrátiť. Naozaj sa to ukázalo ako veľmi prínosné a myslím, že takto budem postupovať aj v budúcnosti."

Názory Devotees (13)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa