V Mute vzdali poctu Andymu

V Mute vzdali poctu Andymu

Mute, v osobe Daniela Millera, sa s Fletchom po prvýkrát stretli na neslávnom koncerte v Bridge House, v novembru 1980, kde Depeche Mode predskakovali kapele Fad Gadget. A bol to začiatkom dlhoročného vzťahu - obchodného, kreatívneho a priateľského.

Fletch bol vždy ten, kto o úspechu kapely pochyboval a vždy sa pýtal, ako sa to dá urobiť lepšie. Nebol to pesimista, len nenechával kapelu a Mute spávať na vavrínoch, a jeho vytrvalosť a neustála snaha bola vždy veľkou súčasťou úspechu Depeche Mode.

Prežívať s niekým rozhodujúce momenty, prežívať to všetko od mladého veku, od úplného začiatku až po nečakaný koniec, to naozaj veľa znamená. Radosť a úžas z prvých vystúpení v Top Of The Pops, odhodlanie vzdorovať nepriazni osudu, turné po Európe, neskôr po celom svete, stáť nohami pevne pri zemi, milovať byť súčasťou Depeche Mode ... toto všetko sa Fletchovi veľmi páčilo a nám sa páčilo toto všetko zažívať s ním. Keď si chcel založiť vlastné vydavateľstvo, jeho milované Toast Hawaii, pomenované po jeho obľúbenom sendiči (so šunkou, syrom a ananásom), išli sme do toho spoločne. Miloval proces súvisiaci s nahrávacou spoločnosťou, ale viac než čokoľvek iné milovať byť v Depeche Mode.

Ako vydavateľstvo, sme neočakávane, počas pandémie, strávili s Fletchom viac času, než kedykoľvek za tie dlhé roky a Fletch sa vždy zaujímal o to, čo sa práve deje v Mute. Bol nadšený, keď mal možnosť sa spoznať s novými ľuďmi a zároveň sa stretával so "starou gardou", s ktorou sa radil a zaujímal sa o novú hudbu. Keď došlo k uvoľneniu reštrikcií, tak sa osadenstvo Mute mohlo stretávať v záhrade jeho pubu v Severnom Londýne, kde sa pravidelne stavil, aby zistil, ako sa máme, stretol sa so starými kamošmi, spoznal nových, pretože Fletch miloval nadväzovanie nových priateľstiev. Keď sa koncertné priestory opäť otvorili, začal viac navštevovať koncerty umelcov Mute - skvele sme si užili koncert New Order a skvelú noc sme zažili na koncerte Erasure v O2, kedy zašiel za svojim starým kamarátom Vincem. A samozrejme, boli tu zápasy Chelsea - vrcholy a pády Vášho obľúbeného tímu, jednoducho, po opätovnom otvorení sme si s naším starým kamarátom užívali hru a krajinu.

Ten posledný mesiac, plný prejavov lásky k Fletchovi, bol mimoriadne dojímavý a bolo úžasné počúvať, ako Fletch ovplyvnil životy ľudí.

V našich myšlienkach sme neustále s jeho milovanou manželkou Gráinne, ako aj s jeho skvelými deťmi Joe a Megan. Rovnako tak s Martinom a Davidom a s celou Depeche a Mute rodinou.

42 rokov podnikania, kreativity a priateľstva - je to za nami. Boli to skvelé časy.

Viete, pani Fletcherová, Andy bude navždy s nami, s nami všetkými. Zanechal za sebou výnimočný odkaz, tým, aký bol a čo všetko urobil.

Ak si chcete uctiť Andyho, tak na jeho pamiatku podporte organizáciu Teenage Cancer Trust cez tento odkaz: justgiving.com/fundraising/andyfletchfletcher

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa