Utajované video od Antona Corbijna !

Ťažko povedať, či si väčšina návštevníkov depechemode.sk pamätá dobu, keď sa na obrazovkách socialistickej Československej televízie po prvýkrát objavili Depeche Mode v relácií Peter s Pop Show z roku 1987, ktorá sa na dlhú dobu stala hudobným zdrojom nejednej relácie. O dva roky neskôr, už v inej dobe a inej atmosfére, sa odvysielal trojdielny záznam tej istej show, ale samozrejme s aktuálnymi hitmi. Dortmundská športová hala bola plná fanúšikov Depeche Mode. Prečo by aj nie, veď spolu s kapelou Erasure, valcovala skupina hitparády svojim najnovším hitom.

Personal Jesus bol už 4 mesiace osvedčeným odpalovákom, preto sa čakalo, čo kapela zahrá vo svojom druhom sete. Svetlo sveta práve v tejto hale uzrela zbrusu nová a doposiaľ nepočutá perla z pera Martina Gora, Enjoy The Silence. Dav šalel, od toho momentu začala pieseň znieť z každého rádia, znela na každej diskotéke, najpopulárnejšia relácia pre mládež novej doby, Štúdio Kontakt, rotovala tento záznam veľmi často a svet dychtivo očakával videoklip. Stalo sa a video len dopomohlo k úspechu kapely. Neviem, či si mužská časť pamätá, ako faninky šaleli z Davidových "frajerských póz". Proste, druhá vlna obrovského záujmu o Depeche Mode v Československu bola neopísateľná. Kde sa človek pohol, videl čiernoodencov, ktorí sú už dnes raritou. Ale späť k songu a hlavne k jeho obrazovej podobe. Väčšina z vás pozná video naspamäť, so zavretými očami si ho určite viete v hlave premietnuť. Ale možno máloktorý z Vás vie, že raritou, a to veľmi žiadanou medzi skalnými fans, je 48! minút nezostrihaného materiálu natočeného Corbijnom počas výroby klipu Enjoy the Silence. Keďže sledovať celý záznam a čakať na skutočne úsmevné zábery je dosť únavné, rozhodol sa Milda, dvorný režisér internetového filmu zo stajne DepecheMode.sk, že zhotoví novú verziu videoklipu, kde použije tie najzaujímavejšie zábery zo spomínanej Corbijnovej videosession. A preto máte tú česť zhliadnuť svetovú premiéru novej verzie Enjoy the Silence 2003 práve vy. Takže, nech sa páči. Vaše pripomienky a kritiku očakávame tradične v našom fóre.


Malá poznámka na záver. Pokúsili sme sa urobiť menšie interview s autorom videoklipu, ale pán Milda nás odbil skromnou, no veľmi výstižnou odpoveďou: "Občas je dobré uklízet strižnu potom, co z ní Corbijn odejde..."


Exkluzívny download videa - Súbor už nie je dostupný



Názory Devotees (5)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa