Toni Holliday o Alanovi

Priaznivcom Alana Wildera, resp. jeho projektu Recoil, nie je určite neznáma speváčka Toni Holliday z dnes už legendárnej anglickej kapely Curve. Jej hlas môžete počuť na albume Bloodline, Alan zasa na oplátku spolupracoval s Curve na ich albume "Gift". Pár dní dozadu poskytla so svojim spoluhráčom Deanom exkluzívny rozhovor pre ruský fanclub Recoil.

Samozrejme sa nedalo vyhnúť otázkam ohľadne osoby Alana Wildera. Z rozhovoru vyberáme:

FC: Vráťme sa spať na začiatok 90-tych rokov, čo vám zostalo zo spolupráce na projekte Recoil? Myslím, "Bloodline" a "Edge to life" znejú stále skvelo. Hráte tieto piesne na vašich koncertoch?
Toni: "Naživo hráme iba materiál Curve. Nepamätám sa, že by sme hrali niečo iné, prípadne nejaké coververzie."
Dean: "Nie, teda až na skladu "100%" od Sonic Youth, ktorú sme zahrali iba raz s Courtney Taylorom z Dandy Warhlos na našom poslednom turné po Štátoch ... a ani by som to nerobil, coververzie nám jednoducho nejdú."

FC: Prezraď nám čosi viac o spolupráci s Alanom. Ako sa sním spolupracovalo, s akými ambíciami vstupoval do prác na albume "Gift"? Na skladbe "Polaroid" pracoval doma alebo v štúdiu? Budete s ním spolupracovať aj v budúcnosti?
Toni: "Pracovala som s ním rada, ale nie som si istá, či by sa v súčasnosti rád vôbec na niečo hudobnom podielal."

FC: Ešte jedna otázka o Alanovi. Za posledné roky o ňom nemáme žiadne nové správy. Pošuškávalo sa, že mal nejaké ťahanice s Mute. Je to pravda alebo nie? Máte o ňom nejaké aktuálne informácie?
Toni: "Vôbec nič neviem o problémoch s Mute. Jediné, čo viem je fakt, že keď stratíte akýkoľvek záujem o hudbu, je najlepšie sa stiahnuť a dať samému sebe šancu, že opäť nájdete to, čo ste stratili."
Dean: "Proste musíte pocítiť potrebu písať, bez toho nefunguje nič."

FC: Objavili sa ďalšie dohady o Alanovom návrate do Depeche Mode...Martin na svojom koncerte v Los Angeles doplnil refrén v piesni "In your room" o slová zo skladby Control Freak (Recoil): "You're all I need to get back..." Čo si o tom myslíte? *
Toni: "Som náruživá fanynka Depeche Mode, takže by bolo úžasne vidieť ich zasa v pôvodnej zostave."

* - spomínanú "vsuvku", o ktorej sa vedú neustále dohady medzi fans, si možete všimnúť v krátkom videozázname na Martinovej oficiálnej stránke.

Názory Devotees (6)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa