The World We Live in… ­ 8. časť

Tak sme sa s Mildom konečne aspoň nachvíľu prebrali zo zúrivého pracovného tempa a našli si chvíľu čas aj pre ďalšie pokračovanie seriálu, kde si obrazovo pripomíname zaujímavé momenty, ktoré sprevádzali Depeche Mode ich kariérou. Nebude tomu inak ani v tejto časti a opäť sa vrátime do histórie, tentoraz až na začiatok kariéry DM, priamo do garáže rodiny Clarkových.

Garage Days

Depeche Mode 1981
Každá dobrá kapela začína v chudobných pomeroch. Nebol to inak ani s partiou, ktorú dal dohromady Vince Clarke. Keďže peňazí bolo málo a zohnať priestor vhodný na skúšanie sa javil ako neprekonateľný problém, Vince to tvrdohlavo riešil po svojom a za obeť padla nepoužívaná garáž ich rodinného domu. Zvukové skúšky však veľmi často prerušovala pani Clarková, pretože podľa nej hrali príliš nahlas. "Prestaňte s tým hlúpym rachotom. Chcem pozerať televízor. Prečo si nanájdete normálnejšiu zábavu?!", asi takto si na matkine výčitky spomína Vincent. Ktovie, ako by to dopadlo, keby ju bol poslúchol. S rastúcou popularitou sa však o kapelu začali zaujímať aj média, a vďaka BBC sa dochoval krátky TV záznam z jednej zo skúšok "ranných" Depeche Mode. Tak si tú amatérsku atmosféru v kľude vychutnajte s nikdy nevydanou skladbou "Let's Get Together".


Country Man

Martin Gore hraje na bendžo
Ak by sa hlasovalo, kto je najvtipnejším a najnevypočítatelnejším členom DM, určite by väčšine z Vás padlo do oka slovo "najvtipnejší" a automaticky by dali hlas Davidovi. Bohužiaľ, Davidov humor má svoje konkrétne hranice, možno aj ten Martinov, ale sú rozhodne ďalej. Tento "curly-top" človiečik sa zabáva kde len môže a vie sa poriadne odviazať. Celé "story" o jeho výčinoch a výstrednostiach poznáte snáď všetci. No a keď k týmto vlastnostiam ešte pridáme jeho hudobné schopnosti, čo sa týka strunových nástrojov s ktorými veľmi často zabáva, tak z toho môže vzniknúť jedine šialenosť, ktorú si pre objektív kamery pripravil niekedy v období "The Singles 81>85" v jeho vtedajšom typickom oblečení. Aby som to toľko nenaťahoval, rovno si tú Martinovu paródiu na amerického vidiečana pozrite.

Tak to je pre tentoraz opäť všetko. Za videozáznamy tradične ďakujeme Mildovi a Cvengovi, no a samozrejme sa môžte tešiť na ďaľšie "raritky" ktoré pre Vás máme prichystané.

Download videí (už nie je dostupný):
Depeche Mode 1980 v garáži
Martin Gore hraje na bendžo

Názory Devotees (4)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa