The World We Live in… ­ 4. časť

Tak sme tu po nejakom to čase opäť s novou nádielkou live videozáznamov koho iného, ako vašej zbožňovanej kapely Depeche Mode. Dnes pre vás Milda nachystal skutočnú lahôdku, a pevne verím, že je medzi vami mnoho tých, ktorí tieto dve skutočné rarity uvidia po prvý krát v živote. Ale poďme na to.

I don t wanna lose your love

Depeche Mode & Primal Scream, 8 .7. 1994 Je ráno, 4 júla 1994. Prázdniny. O tom, že DM ešte stále koncertujú vôbec neuvažujem, zapínam MTV a práve v ranných News-och moja obľúbená moderátorka Pip Dann začne uvádzať najaktuálnejší rozhovor s Davidom Gahanom. Spozorniem. Priam hltám očami fantastické zábery z koncertu v Laguna Hills (20.5.1994), neveriacky krútim hlavou nad skvele vyzerajúcim Davidom a premýšľam, kto do pekla šíri tie nezmysly o jeho zúboženom stave. To už ale bola daň alkoholových excesov, kedy človek spočiatku naberá trošku na váhe a potom príde zlom, ktorý z ľudského tela urobí trosku. Dave sa sťažuje, že už nemôže spievať Condemnation, a s humorom dodáva, že to preto, lebo už nevládze pri nej plakať. No na pozadí už znejú Primal Scream, ktorý pokorili britské ostrovy a vďaka Depeche Mode zožínajú slávu aj na americkom kontinente. Dave si ich nevie vynachváliť a Pip Dann už len americkým fanúšikom pripomenie, že posledná šanca vidieť kapelu DM naživo je 8.júla v Indianapolis. Práve v tento deň je Deer Creek Music Centrum beznádejne vypredané a večer sa rozbehla show, ktorú si nielen Depeche Mode, ale aj Primal Scream naplno užili. Prečo by aj nie, veď nekonečne turné má poslednú zastávku. Už na druhý deň bude treba vhupnúť do normálneho života. Depeche Mode po Primal Scream odohrali strhujúcu show, Martin dospieval prvý prídavok v podobe Somebody a kapela sa vracia na pódium za zvukov malebnej Enjoy the Silence. No nie sú sami. Na ľavú stranu pódia, na post vokalistiek, nastúpila nečakane časť posádky Primal Scream aby si tu urobili malú jam session . Chvíľami to vyzerá, akoby si z Davida robili srandu, ale zdá sa, že to nikomu nevadí. Po tejto skladbe si to PS namierili medzi divákov a po skončení poslednej A question of time odpálili z publika malý ohňostroj. Ten však nečakali ako chalani z DM, tak ani usporiadatelia, ktorí boli v miernom šoku. Tak dosť bolo slov, stiahnite si záznam spomínanej "jam session". Zároveň sa s Mildom ospravedlňujeme za velmi nízku kvalitu záznamu, ale raritnosť tejto záležitosti ju určite vyváži.

Od spomenutej udalosti neubehli ani 2 mesiace. Je 27.augusta 1994. V Londýne sa koná Martinova svadba a večer obrovská garden party, na ktorej nechýba niekoľko celebrít. Chýba však dôležitý človek, o ktorého má väčšina prítomných značné obavy. Dave. Nie je však ďaleko, len zopár kilometrov, v Readingu, kde sa koná tradičný obrovský hudobný festival. Headlinermi večera nie sú nik iní ako Primal Scream. Koncert vrcholí, a spevák kapely ohlasuje špeciálneho hosťa, frontmana Depeche Mode, Davida Gahana. Ten prichádza na pódiu za prvých tónov skvelej "I don't wanna lose your love", chopí sa ústnej harmoniky a čaká na svoj part. Nuž, a keď prišiel na Davida rad, bolo veľmi ťažké ho zastaviť. Či sa to podarilo, to si pozriete po stiahnutí videozáznamu, ktorý vysielala aj britská televízia BBC. Ako je známe, po skončení koncertu sa všetci odobrali na Martinovu svadbu, kde sa však zdržali len chvíľku a pokračovali vo flámovaní nočným Londýnom.

Download videi je už zastavený !

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa