The Sound Of The Future - fiction

Piatok, 26/03/2004, KROQ, LA: "Dobré ráno, Los Angeles. Počúvate rádio Kroq a od mikrofónu Vás zdraví Richard Blade. Dnešné slnečné ráno začíname smutnou správou, ktorá za pár hodín oficiálne obletí svet. Dave Gahan, leader kapely Depeche Mode, nám včera v neskorých nočných hodinách potvrdil oficiálne ukončenie činnosti jeho domovskej kapely.

Tu je Davidove stanovisko: "Áno, je to skutočne tak. Som veľmi sklamaný. Bohužiaľ, naše názory s Martinom ohľadne ďalšieho fungovania kapely sú diametrálne odlišné. Za tejto situácie nemám chuť ďalej pokračovať a rozhodol som sa kapelu opustiť. Oficiálne stanovisko bude zverejnené managementom a firmou MUTE v priebehu niekoľkých hodín. Viac Vám poviem možno neskôr."

Richard Blade: "Je to skutočne smutné. Určite nie som sám sklamaný. Bohužiaľ, nič netrvá večne a búrlivé obdobie kapely muselo raz skončiť. Ako spomienku na dnes už neexistujúcu kapelu púšťame legendárnu Stripped zo slávneho koncertu v Passadenne v 1988-ôm"

26/03/2004, 14:00, Londýn: Jonnathan Kessler a Daniel Miller na krátkej tlačovej konferencií oznamujú posledné oficiálne stanovisko Depeche Mode: " Po dlhotrvajúcich nezhodách, sprevádzajúce ostré výmeny názorov v médiách ohľadne ďalšieho fungovania kapely, sa David Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher rozhodli definitívne ukončiť činnosť Depeche Mode. Každý z členov kapely je rozhodnutý zotrvať na hudobnej scéne a pokračovať ďalej na sólovej dráhe. Zároveň sa všetci zaviazali nezneužívať značku Depeche Mode nijakým spôsobom. Chlapci si navzájom popriali veľa úspechom v nadchádzajúcom súkromnom a profesionálnom živote a zároveň sa všetkým fanúšikom chcú touto cestou poďakovať za ich dlhoročnú priazeň a vernosť."

27/03/2004, KROQ, LA: Richard Blade: " Ako sme vám včera oznámili, skupina Depeche Mode oficiálne ukončila svoju činnosť. Od včera rána nám prichádzajú stovky e-mailov, kde sa dožadujete viac informácií o príčinách rozchodu Davida, Andyho a Martina. Všetko, čo sme Vám do tejto chvíle mohli poskytnúť, bolo Davidove oznámenie ukončenia činnosti DM a oficiálne stanovisko kapely zverejnené na včerajšej tlačovej besede v Londýne. Pred malou chvíľou sa nám podarilo spojiť s Davidom Gahanom, ktorý sa nám pokúsil situáciu viac priblížiť."

Dave Gahan: " Jednoducho neboli schopní akceptovať moje požiadavky. Kapela sa stretla v januári v Londýne, kde sme sa mali dohodnúť, ako ďalej. S chalanmi som nebol v kontakte už asi rok. Martin bol na stretnutí veľmi nervózny, Fletch sa to snažil celé urovnať, ale ja jednoducho nemienim hrať druhé husle. Chcel som sa aktívnejšie podieľať na tvorbe skupiny. Martin s nevôľou súhlasil, že môžeme čosi skúsiť, ale pár týždňov na to mi oznámil, že má pripravený kompletný materiál na nový album a ponúkol mi, aby sme moje nápady skúsili najprv vydať ako B-strany singlov, čo som samozrejme nebol schopný akceptovať. Za takýchto podmienok nemienim zotrvať v kapele."

Richard: "Dave, čo bude ďalej?"

Dave: "Ďalej? Rozhodne chcem pokračovať v tom čo som začal. Nateraz sa chcem venovať rodine a začať písať nové piesne. Mám dokonca niekoľko ponúk na spoluprácu s rôznymi interpretmi, ale teraz je ešte príliš skoro o tom hovoriť."

Richard: "Zdá sa, že ťa celá situácia až tak neprekvapila."

Dave: "Mal som jasnú predstavu o mojom ďalšom fungovaní. Vopred som oznámil, ako si predstavujem ďalšiu prácu v Depeche Mode, bohužiaľ, predpokladal som, že Martin to nebude schopný akceptovať. Je mi ľúto."

Richard: "Tak to bol Dave Gahan, spevák dnes už neexistujúcich Depeche Mode. Bohužiaľ stanovisko Martina Goreho a Andyho Fletcha sa nám získať na túto chvíľu nepodarilo."

Apríl, 2004, Side - Line Martin Gore: "Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Nemám k tomu čo dodať. Jednoducho sa naše názory rozchádzali. Ťažko povedať, čo bude ďalej. Mám pripravených niekoľko piesní, ktoré možno vydám pod svojim menom. Určite ale nemienim s hudbou a komponovaním prestať. To je všetko, čo vám môžem nateraz povedať."

Andy Fletcher: " Dave to v poslednej dobe vážne preháňal. Svojimi vyhláseniami v médiách nás jednoducho štval proti sebe. Mlčali sme, nakoľko sme si mysleli, že sú to len maniere a ošial, ktoré spôsobilo jeho sebavedomie masírované úspechom jeho sólového debutu. Avšak jeho posledné vyjadrenia boli naozaj prisilné. Martin to niesol a ešte stále nesie veľmi ťažko. Veľmi mu záležalo na tom, aby si Depeche Mode zachovávali svoj tak typický image progresívnej kapely, bohužiaľ Davidove požiadavky boli neakceptovateľné. Boli ešte viac šokujúce, ako pred 12 rokmi, keď sme začali práce na albume Songs of faith and Devotion. Nateraz sme prerušili kontakty, ja osobne sa budem venovať svojim projektom, ale nevylučujem, že sa s Martinom nepokúsime čosi vytvoriť, samozrejme, Depeche Mode nadobro skončili."

23/12/2004, London, Hyde Park, Christmas Street Party. Highlightom večera bolo vystúpenie elektronickej formácie Velvet Bizzare. Za týmto názvom sa skrývajú bývalý členovia kapely Depeche Mode, Andy Fletcher a Martin Gore, ktorý spolu s DJ Kruderom a spevákom kapely Renegate Soundwave predstavili svoj nový projekt postavený na progresívnych elektronických zvukoch.

Máj 2005, Los Angeles, KROQ. Na májovej párty rádia Kroq vystúpil ako hosť večera Dave Gahan so svojou kapelou, kde predstavil úplne nové piesne z chystaného druhého albumu "Inside me". Priatelia prepáčte, ale krátko po prečítaní niektorých výrokov Davida Gahana mi v hlave vzkrsla táto fikcia, ktorá si žiadala predrať sa na svet. Samozrejme, je málo pravdepodobné, že by sa niečo podobné stalo, ale jeden nikdy nevie. A určite moja hlava nie je jediná, kde sa rodia takéto myšlienky. Dôvodov je na to skutočne dosť. Je to možno smiešne, ale keď vidím Davida na pódiu alebo čítam všetko, čo sa týka jeho posledného albumu, vždy mi pritom znie v hlave song od kapely Placebo "Withou you I'm nothing".

Názory Devotees (25)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa