The Magic Box (1983)

The Magic Box (1983)

Záver britskej časti Construction Time Again turné patril trom vystúpeniam v londýnskom divadle Hammersmith Odeon. Aj z tohto dôvodu sa Depeche Mode na pár minút objavili vo vysielaní londýnskeho Capitol Rádia, v relácií The Magic Box.

Povedzte nám niečo o turné, ako sa zatiaľ javí?
Andy: Je brilantné, skutočne brilantné.

Kde všade ste už boli?
Andy: Írsko, Škótsko, Anglicko, Wales, asi všade.

Aké boli reakcie?
Andy: Skutočne vynikajúce.

Alan, určite ste prezentovali aj skladby z nového albumu. Ako na ne fanúšikovia reagovali?
Alan: V podstate hráme všetky skladby z albumu a zatiaľ to s nimi funguje. Samozrejme, na konci vždy hráme dobre známe skladby, takže koncerty sú výborné.

Čiže "staré, ale jaré", ako sa hovorí?
Alan: Presne tak!

A aký máte plán na najbližšie obdobie?
Alan: O niekoľko týždňov nás pravdepodobne čaká Amerika, no stále nemáme istotu, či to nakoniec vyjde. No pred nami je ešte niekoľko vystúpení po Európe.

A ako reagujú na Depeche Mode v Amerike?
Alan: Na koncertoch je to v pohode, ale fakt je, že v singlových rebríčkoch sme tam zatiaľ bez úspechu. No postupne sa to zlepšuje, objavujeme sa vo vysielaní MTV ... a dokonca sme tam schopní odohrať vydarené, skutočne veľké koncerty.

Jasné. No a takto, máme tu udalosť koncertnej sezóny, na svoje prvé turné vyrážajú Wham! Čo by im poradili ostrieľaní koncertní harcovníci?
Dave: Heh, zoberte si tenisové loptičky.
Alan: Som rád, že naše turné končí, vy ešte len začínate!
Andy: (smiech)

Tak dobre, tu máme aktuálny singel Wham! (zaznejú prvé zvuky "Love, In Itself")
Dave: Tak to už áno!!

To sa mi podarilo, samozrejme, singel Depeche Mode!

06/12/1983, KRO FM, Hilversum, Holandsko

Po koncerte v amsterdamskom klube Paradiso (06/12/1983) sa Hans de Bruijn porozprával s jedným z členov Depeche Mode, klávesákom Alanom Wilderom. Spýtal sa ho, aké to je, zastávať post odídeného Vince Clarkea, ktorý je považovaný za zakladateľa kapely a ktorý je zároveň autorom zatiaľ najúspešnejších skladieb Depeche Mode.
Alan: V čase Vinceho fungovania v kapele sa Martin príliš nezaoberal nahrávaním vlastných skladieb. Jednoducho si užíval svoj post a tempo práce. Vince bol v podstate niečo ako "hnací motor" kapely. Bol veľmi ráznou osobnosťozu, išiel si za svojim cieľom, chcel vždy veci dotiahnúť do úplného konca a možno aj to bol dôvod, prečo z kapely nakoniec odišiel. Ja myslím, že Martinovi vtedy takýto prístup nevadil. Viacmenej si tú vedľajšiu úlohu užíval, čoho dôkazom je skutočnosť, že pred Vinceho odchodom množstvo skladieb nedisponoval. No od jeho odchodu je z Martina plodnejší skladateľ, píše omnoho častejšie a myslím, že jeho štýl sa omnoho zlepšil. Spočiatku to bolo pre neho zložité, no dnes už je to omnoho ľahšie. Takisto prispievam svojimi skladbami, takže dnes nie je o nový materiál núdza.

zdroj: dmlive.wiki

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa