Stories of DM III. - Prvé kroky Martina Goreho

Martinova utiahnutá a hanblivá povaha nie je žiadnou novinkou, a preto zrejme nikoho neprekvapí, že Martin nebol iný ani predtým, ako nastúpil do kapely. Tentokrát som oprášil zopár faktov z obdobia predtým, ako sa Martin dal dokopy s Vinceom Clarkom a Andym Fletcherom.

Martin sa sám priznáva: "Keď som bol malý, nemal som priateľov, bol som hanblivý, väčšinu času som strávil čítaním rozprávok." Mal rád školu, pretože sa tam cítil isto, len veľmi nerád ju opúšťal: "Bavila ma hudba a jazyky. Z nemčiny a francúzštiny som mal najlepšie známky, horšie to už bolo s matikou. Navyše som hrával kriket za školu." Perry Balmonte si spomína: "Bol to introvert, tichý a dobrý žiačik".
Keď mal 10 rokov objavil v maminom kredenci zbierku platní od Elvisa alebo Chucka Berryho, ktoré na neho silne zapôsobili a neustále si ich prehrával. V 13 rokov dostal svoju prvú akustickú gitaru a niekedy v tom období zložil skladby See You alebo Photograph of You.
Hudbe zasvätil celú mladosť, do 18 rokov nechodil po krčmách. Až v tom veku si našiel prvú priateľku. Volala sa Anne Swindell a mimochodom už skorej chodila s Fletchom.
V roku 1979 nastúpil do Natwest´s Clearing Bank na Fenchurch Street v Londýne do svojho prvého zamestnania. Prvou Martinovou skupinou bolo akustické duo Norman and the Worms, ktoré vytvoril so spolužiakom Phillipom Burdettom. Jednou zo skladieb, ktoré hrávali bola aj folková verzia znelky TV seriálu Skippy- stepná kengura.

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa