Prey / Allelujah (2008)

Prey / Allelujah (2008)

25.februára 2008 sa na ruskom webe depechemode.ru objavila raritná, fanúšikovská edícia singla "Prey", z dielne Alana Wildera a jeho projektu Recoil. Pár dní na to sa o radosť z výsledku podelil Alan v moskovskom rádiu Silver.

Alan: Ahoj, Miša. Máš sa?
Miša: Viac než dobre. Počuj, som strašne rada, že si tu opäť s nami.
Alan: Je fájn sa s Tebou po pár mesiacoch opäť tuná v štúdiu stretnúť a podebatiť. A okrem toho, z návštevy Moskvy som skutočne nadšený.

Miša: Chystáme sa odprezentovať nový singel projektu Recoil, "Prey / Allelujah" a výnimočné na tom všetko je práve to, že pôvodne ten singel ani plánovaný nebol, keďže album "SubHuman" je vonku už od júla. Ale čo si navštívil Moskvu, aspoň pokiaľ som to tak pochopila, bolo rozhodnuté vydať samostatnú nahrávku. Nie preto, že by si to žiadal trh, ale dožadovali sa jej údajne fanúšikovia po celom svete. A okrem toho, ten singel sa dá zaobstarať len prostredníctvom internetu. Pokiaľ viem, tu v Rusku to bude dostupné cez stránky depechemode.ru. A poviem Ti to takto, asi pred hodinou sa dostal aj ku mne. Ten singel vyzerá úžasne. Obal tvorí snímka nukleárnej explózie a množstvo ľudí kráčajúcich vo vode. Pôsobí to ako vízia apokalypsy. Takže, maestro, núka sa tu otázka, ako ten grafický návrh súvisí priamo s nahrávkou?

Alan: Áno, ten singel sme vydali skutočne na žiadosť fanúšikov. Tých žiadostí bolo naozaj veľa, tak sme vyhoveli. Práve skladby "Prey" a "Allelujah" sú z albumu "SubHuman" najvýznamnejšie. Dá sa teda povedať, že tento singel je sám o sebe výnimočnou udalosťou, nakoľko nikdy predtým nevznikla taká silná spolupráca medzi fanúšikmi, umelcom a nahrávacou spoločnosťou. Tá fotografia na pozadí je pôvodná, vytiahnutá z archívu, len sme ju použili.

Miša: Viem, že tá fotografia stojí aj na pozadí samotného albumu "SubHuman". Jej pôvodným autorom je Alfred Gescheidt. Zachytáva podľa Teba skutočnú jadrovú explóziu?

Alan: To som si skutočne nie istý. Je to stará fotografia. A áno, skutočne sa stala inšpiráciou albumu "SubHuman".

Miša: A bola dokonca použitá na samotnom albume "SubHuman", ktorý práve teraz držím v ruke. Myslím, že sa objavila aj k videoklipu ku skladbe Allelujah. Celý tento projekt je vynikajúci a keďže singel "Prey / Allelujah" vyšiel práve v Rusku, je možné sa domnievať, že Alan podľahol čaru našej krajiny?

Alan: Ja som Rusmi úplne očarený, aj preto som počas návštevy Moskvy zorganizoval veľké stretnutie s fanúšikmi. A z každého z nich doslova sršalo nadšenie a entuziazmus, čoho výsledkom je práve táto skvelá spolupráca. Tak isto dali dohromady veľký booklet, ktorý je dostupný na stiahnutie na depechemode.ru, no a spomenutý videoklip vytvoril Dmitry Semenov. Bol by som rád, aby sa o týchto ľuďoch vedelo.

Miša: Alan má pred sebou celý zoznam ľudí, ktorí sa podieľali na vydaní tohto singla v Rusku. Chápem to teda správne, že tento singel je určený práve pre ruský trh?

Alan: Samozrejme, že singel si môže kúpiť každý, no iba prostredníctvom stránok depechemode.ru. Oficiálne je však singel určený pre Ruskú Federáciu.

Miša: A my si ten singel samozrejme vypočujeme celý. Ale predtým by som Ti Alan chcela poďakovať, za to, že si sa podujal uskutočniť túto sériu eventov s fanúšikmi, výsledkom čoho je tento jedinečný singel.

Alan: Skutočne sa teším, že sa to podarilo. Tí ľudia, ktorí sa postarali o tento singel, odviedli neuveriteľný kus práce. Mám z toho skutočnú radosť.

Miša: Áno, a už teraz sa tešíme na ďalšie veci. Takže, rada som s Tebou podebatila, pozdravuj Hep a teraz už premiéra spomenutého singla.

Alan: Ďakujem a majte sa ...

Miša: To bol Alan Wilder a teda teraz už skladba "Prey", ktorá je sa nachádza na albume "SubHuman". O vokály sa postaral Joe Richardson ...

viac informácii o singly: discogs.com

Názory Devotees (14)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa