Peniaze za staré haraburdy

Peniaze za staré haraburdy

Alan exkluzívne pre izraelský fanklub DM.

DM Fanclub: Pred pár týždňami sme sa stretli s Fletchom a Jonathanom Kesslerom a prezradili nám, ako sú ohromení izraelským fanklubom. Čo vieš ty o našom fanklube?
Alan Wilder:
Aby som bol úprimný, takmer nič. Nedávno som stretol Vladimíra z www.depmod.com a on mi povedal niečo o obrovskom zázemí fanúšikov v Izraeli. Takže, pre mňa je to výzva to náležite preskúmať :) Čo ale viem je fakt, že ten fanklub začal fungovať až po tom, čo som z Depeche Mode odišiel.

Mnoho našich členov verí, že raz budeš opäť s Depeche Mode spolupracovať. Vidíš v tomto smere nejaké šance do budúcna, prípadne inú možnosť spolupráce?
Veľa ľudí mi kladie túto otázku, ale momentálne sa týmto nezaoberám. Ani v najmenšom neľutujem, že som odišiel a to aj napriek tomu, že časy s kapelou som si vážne užíval.
Moje roky v Depeche Mode boli skvelé a vystavali mi cestičku, po ktorej som sa vydal, bez akýchkoľvek kompromisov. A to si veľmi cením.

Kedy si naposledy hovoril s Martinom, Fletchom a Davidom?
S Martinom a Fletchom som nehovoril už veľmi dlho, ale s Davidom som v spojení cez e-mail. Dostal som od neho veľmi pekný mail, že sa mu veľmi páči album "SubHuman", to bolo od neho neuveriteľne milé.
A ja som zasa rád, že je v posledných rokoch tak produktívny. Dnes je na tom omnoho omnoho lepšie.

Cestuješ po Európe, proklamuješ svoj album "SubHuman" - naša komunita v Izraeli je jedna z najväčších a radi by sme niečo zorganizovali aj u nás. Nemal by si záujem prísť?
Rád cestujem (teda aktuálne okrem lietania) a som otvorený návštevám všetkých možných miest - hlavne takých, kde som doposiaľ nebol. V súvislosti s albumom "SubHuman" však už žiadne osobné vystúpenia robiť nebudem, takže by sme sa ohľadne tohto mohli porozprávať až pri ďalšom albume, keď bude dokončený (všetko v tejto chvíli ešte len začína).

Zopár otázok o tvojom vybavení... Tvoj najobľúbenejší hudobný software? Nepremýšľal si niekedy o sprístupnení slučiek niektorých skladieb Recoild pre dj-ské remixy?
Momentálne používam pre hlavné sekvencie Logic 8.0. Z hľadiska aranžmánov ide o užívateľsky najprívetivejší program. Ale aj s tým je zopár problémov. Takisto mám rád Ableton’s ‘Live’, hlavne kvôli slučkám a samplom, ako aj efektom, ktoré ponúka. Používam ho ako doplnok k Logic. Mimo toho už veľa programov nepoužívam. Samozrejme využívam nejaké tie pluginy a niekedy na chvíľu prejdem na frontu ProToolsov, ale najradšej mám zvukový proces s využitím analogových zariadení - kompresory, echá, filtre a podobne. A pokiaľ ide o to sprístupnenie... mám averziu voči dj-ingu.

Tvoj názor na album "Playing The Angel"? Ako by znel, ak by si na ňom spolupracoval?
Mojou nepísanou úlohou je nekomentovať novší materiál Depeche Mode. To by ma dostalo do problémov ;)

Fletch sa venuje dj-ingu, Dave už má za sebou dva sólové albumy... Čomu sa venuješ okrem nahrávania albumov? Nejaké zvláštny koníček?
Hrávam tenis, plávam (v lete) a pozerám veľa športu v TV, hlavne kriket - moja manželka tým veľmi trpí. Takisto mám rád fotografovanie, kino, reštaurácie, popíjanie vína a ... popíjanie vína...
S Hep sa takisto radi venujeme interiérovému dizajnu a renovácii zaujímavého nábytku. Ale aktuálne väčšinu voľného času venujeme našim deťom, snažíme sa ich zamestnávať a aby boli šťastné. Je to práca na plný úväzok, čo nás teší.

Nepremýšľal si niekedy o vlastnom dj-skom sete?
Ako som povedal... mám voči tomu averziu, hoci to vnímam ako celkom dobrý spôsob, ako zarobiť peniaze, takže by som o tom mal trochu premýšľať. Veď čo môže byť zložité a pustení zopár skladieb? Peniaze za staré haraburdy, tak tomu hovoríme - ha!

Zaujíma sa tvoja dcéra Paris o tvorbu Recoil alebo ju zaujíma iný štýl hudby?
Paris hudba veľmi zaujíma, ale Recoil veľmi nie. Momentálne patria k jej obľúbeným kapelám My Chemical Romance, Fallout Boy, Paramour a kopec ďalších, ktoré obľubuje úzkostlivá americká mládež obliekajúca sa do čiernej.

Posledná otázka - Môžeš venovať zopár slov fanúšikom do Izreala?
Viem, že doslova prahnete po vystúpeniach vo vašej krajine. Hádam však, že zo známych dôvodov sa práve vaša krajina nenachádza na popredných miestach rebríčku záujmov umelcov a kapiel v súvislosti s koncertami. No chcem vás uistiť, že vaša podpora sa cení a nezostane bez povšimnutia. A ja sám dúfam, že vás v blízkej budúcnosti budem môcť navštíviť.

Želám skutočne všetko dobré.
Alan Wilder.

zdroj: davegahan.forumcommunity.net, 03/2008

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa