Party Martin 26.10.2002 (Recenzia)

Sobota večer je väčšinou čas, kedy sa nepatrná časť ľudstva spamätáva zo stresovaného týždňa. Niekto si to užíva vo vani, iní dávajú prednosť spoločnosti. Takéto zázemie 26.10.2002 zabezpečoval podnik Alpia v Martine. Lenže! Vtedajšia sobota ponúkala niečo viac než je kaviarenský ruch. Konala sa tam totiž jedna z nespočetných akcií venovaná skupine Depeche Mode.

Pokiaľ je "repetatívna" depeche hudba jedným zo zmyslov vášho života, tak ste tam zrejme boli. Pokiaľ ste mali iné zámery, tak len na uváženie, že spomenúť si uprostred niekoľko stoviek ľudí, že si tam naliehavo musíte "iba tak" odskočiť rozvíriť hladinu, je vec prinajmenšom na hlbšie uváženie každého jedinca.

Fanúšikovia sa zliezli z rôznych kútov Slovenska i "neslovenska". Pre tých čo nepochopili, ešte raz pripomeniem, akcia začala o 20:00. Keďže veľa "čiernoodetých" priaznivcov tejto hudby sa nevedelo dočkať kedy sa môžu dokonale odviazať, pokladali 18- nástu hodinu ako začiatok akcie.

Úvod začal so stručným ospravedlnením sa Petra Muka, ktorý sa na akciu "úspešne nedostavil" a s ním aj "jeho" plejáda obdivovateľov. No čo už? Tí sklamaní si to aspoň užili v hudobnom bloku Shalomu alebo Oceánu a mohli si imaginárne porovnať, aké by to bolo s Mukom alebo bez neho. Všetko sa dalo s kľudom zniesť, iba som miestami hľadala strategicky vhodné miesto, kde by som si mohla sadnúť a v kľude pozorovať ako sa " ľudia chovajú". Ten bordel plechoviek, pohárov a poskákaných sedadiel sa fakt nedal ignorovať. No a teraz vážne.

Výborná nálada sprévádzala celú party
Ĺudia sa bavili.. ehm.. až chvíľami, každý po svojom. A o to vlastne ide. Chudák je človek, ktorého "šťastie" závidí na súhlase iných. Okrem ľudí, ktorí boli v pohode a dobre sa bavili, tu bola i kopa takých, čo sa až príliš snažili vyzerať, že sú v pohode a bavia sa, a kvôli tomu dosť dobre nemohli zostať v pokoji a baviť sa.

Za mixážnym pultom stál Richard Debnár, takže ako prvému, vďaka za zorganizovanie akcie. :)) Na to, že Depeche Mode majú dostatočne slušný repertoár zaznelo toho až-až. Skladby sa hrali v "racionálnych" časových blokoch. A o to ide. Ĺudia vedia čo chcú počuť a dostali to. Tým mierim na videoprojekciu "One night in Paris" niekoľkokrát zopakovanú. Len neviem, ľudia kedy sa tohto koncertu presýtite? Na druhej strane nie všetkým sa dá vyhovieť.

Zaznelo takmer všetko, od singlov, niekoľko "live" nahrávok remixov, a čo ma osobne teší, sú B skladby, ktoré sa hrali. Na ospravedlnenie, zvlášť "special" osvetlenie a zvukovosť boli zrušené kvôli Mukovej absencie, inak by to v jeho prítomnosti bolo o niečo iné. Ale nevadí. O to predsa nešlo.

Na záver: Nikto sa "nesfetoval" (aspoň si myslím), nikto "neumrel" (výnimka na pár opilcov), čo je úspech. Niektorí si tradične pospali - tým mierim na naších "českých bratov". Vďaka za nádherný pohľad. Takže ďalšia akcia je za nami a všetko beží ďalej. Mimochodom, ako ste sa cítili v nedeľu večer?

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa