Paper Monsters v Budapešti

Pražský koncert bol síce na týchto stránkach už zrecenzovaný, ale v príslušnom článku nepadla ani zmienka o koncerte, ktorý sa uskutočnil o deň skôr v Budapešti. Rozdiel síce len jedného dňa, ale tí čo tam boli, potvrdia, že aj to je dosť, aby vystúpenie zapôsobilo odlišne. Pozrime sa trochu bližšie na zopár zaujímavých okamihov, z tohto podľa názoru viacerých zúčastnených, lepšieho koncertu.

Nebudem strácať čas so setlistom a podobnými faktami, ktoré boli bohužiaľ také isté ako v Prahe, resp. v Prahe boli také isté ako v Budapešti. To, v čom sa celý dojem z oboch vystúpení líšil, bol predovšetkým Davevov výkon. Tanečne sa podstatne viac blysol v Maďarsku, kde pridal aj jeho dobre známu piruetu z obdobia Music for the Masses. V Prahe som mal dojem a to aj pri predchádzajúcich turné, že sa správa k publiku arogantne. V Budapešti chodil podstatne viac k okraju pódia, nechával spievať fanúšikov a podstatne viac komunikoval. Zaujímavo vyznela jeho modifikácia skladby I Need You, keď namiesto typického refrénu odpovedal na fanúšikovské I Need You, spevom I Miss You.

Pred prvým prídavkom, vyšiel na pódium s plechovkou Coca-Coly, ktorú úmyselne natočil tak, aby sa to dalo prečítať a so slovami:"This is not for money, but it is nice to drink this one (Toto nie je za prachy, ale som rád, že pijem tento nápoj), vyvolal ovácie publika. Podobne počas Policy of Truth, pred treťou slohou vyzval fanúšikov: I don´t remmember words for this one (Nepamätam si ďalšie slová). Do nastaveného mikrofónu však diváci iba zopakovali refrén, načo sa Dave usmial na kapelu a oznámil:" You don´t know it fucking either." (Do prdele, ani vy.)

Možno sú to maličkosti, ale dokopy to vytváralo veľmi príjemnú atmosféru. Navyše bubeník po prvých prídavkoch hodil do publika paličky a pri lúčení nabádal Martyn Lenoble Knoxa, aby rozbil gitaru o pódium, Knox sa aj napriahol, ale potom to s úsmevom nechal tak. Aj lúčenie vyzeralo trochu ináč, celá kapela sa postavila do radu v prednej časti pódia a v tomto zomknutom zoskupení sa uklonili.
Nechcem pátrať, prečo tomu bolo tak, možno to bolo kvôli poradiu koncertov, možno svoje urobila aj prítomnosť Davevovej rodiny, možno.... Nič na tom neuberie z pocitu, že to boli krásne dva dni.

Názory Devotees (16)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa