Odstráňte z playlistu “Just Can´t Get Enough”, prosím!

Odstráňte z playlistu “Just Can´t Get Enough”, prosím!

Je to jeden z ich najväčších hitov, ktorý symbolizuje začiatok ich kariéry, ktorú odštartovali začiatkom 1980-tych rokov. Európske turné Depeche Mode začína o pár dní, no medzi fanúšikmi začína vrieť nespokojnosť.

Angličania Kevin May a David McElory, ktorí sa už viac ako 30 rokov radia k náruživým fanúšikom kapely tvrdia, že by sa malo niečo zmeniť.

"Musím to povedať ... prosím, vynechajte "Just Can´t Get Enough". Nový dizajn turné je naozaj skvelý a je fájn, že do setu zaradili zopár prekvapení. No dúfam, že do letnej časti turné ešte nejaké pridajú a zároveň vynechajú zopár skladieb, ktoré sme počuli už príliš veľa krát," povedal McElory reportérovi nemeckého Bild-u.

Prepáčte, ako? "Just Can´t Get Enough" je súčasťou každého koncertu a fanúšikovia ju milujú. Alebo už viac nie? Na internete sa vedú búrlivé debaty na tému, čo by kapela mala hrať a čo už nie.

"Depeche Mode, pokiaľ ide o turné, majú dobre vyladený, úspešný model a zdá sa, že všetko opäť skvele funguje. Napriem tomu by mnohí fanúšikovia ocenili, ak by sa niekde, počas turné, objavili aj skutočne veľké prekvapenia," povie Kevin May.

Prekvapenia? Novým album, "Memento Mori" kapela komunitu fanúšikom opäť presvedčila a mnohí sa dožadujú toho, aby na turné zaznelo viac nových skladieb.

"Myslím, že všetky nové skladby sú veľmi silné, teda až na "Caroline´s Monkey", ktorá sa mi jednoducho nepáči. Zato "Ghosts Again" je ich najlepší popový singel od čias "Precious", a také skladby ako "Before We Drawn" a "People Are Good" sú vyslovene fantastické. Na druhej strane, Martinove vokály v "Soul With Me" hodnotím ako jeho najlepšie od čias "Home." Je to úžasné," povie David McElory.

Kevin May dodáva: "Je to prvýkrát po veľmi dlhej dobe, kedy to kapele klaplo všetko naraz, od písania piesní, cez celkovú atmosféru nahrávky, inštrumentáciu a prácu v štúdiu. Na rozdiel od niektorých predošlých albumov nepôsobí tento preprodukovane a okrem toho obsahuje absolútne výnimočné skladby "Speak To Me" a "Soul With Me".

No David McElory je zároveň kapele vďačný: "Po Fletchovej smrti sme sa všetci obávali, že už žiadni Depeche Mode nebudú, takže je až fantastické, že máme ako nový album, tak aj nové turné. "Memento Mori" pokladám za ich najsilnejší album od vydania albumu "Ultra" (1997) a obsahuje množstvo vynikajúcich piesní. Nový album sa mi veľmi páči a veľmi sa teším na ich koncerty v Dubline, Londýne a v Berlíne toto leto."

Andy "Fletch" Fletcher zomrel nečakane v máji 2022. Fletch sformoval Depeche Mode v roku 1980, spolu s Davidom Gahan, Martinom Gorem a Vincem Clarkem. S hitmi ako "Enjoy The Silence", "Personal Jesus", ale aj "Just Can´t Get Enough", dosiahli títo Briti svetovú slávu.

Kevin May: "Napriek nepriazni osudu produkujú Depeche Mode často svoj najzaujímavejší materiál. Aktuálny album je dokonalou poctou Fletchovi, ako aj kreativite zostávajúcich členov kapely."

David McElory zažil svoj prvý koncert Depeche Mode v Londýne, v roku 1993. Ich hit, "Enjoy The Silence", počul po prvýkrát v aute svojich rodičov, keď ho raz viezli do školy. Kevin May zažil Depeche Mode, po prvýkrát naživo, na turné World Violation, v roku 1990.

Album "Violator" vydali Depeche Mode v marci 1990 a dodnes sa z neho predalo viac ako 15 miliónov kópií. Žiaden iný ich album nedosiahol takýto úspech. Bol to ich hudobný míľnik.

Vďaka čomu je "Violator" tým, čím je? David a Kevin spísali svoje skúsenosti s týmto albumo do knihy "Halo: The Story Behind Depeche Mode's Classic Album Violator", vydanej cez vydavateľstvo Hannibal Verlag.

David McElory: ""Violator" je v mnohých smeroch prelomový album. Dosiahli ním celosvetový úspech a Depeche Mode sa tým zaradili k najväčším svetovým kapelám, v tom období určite. Priviedol ich ku sláve, ktorú dovtedy nepoznali a stal sa odrazovým mostíkom ich budúcnosti a pokračujúceho globálneho úspechu."

V Nemecku sa album udržal v rebríčkoch predajnosti celých 48 týždňov a obsahuje aj skladby "Personal Jesus" a "Enjoy The Silence", ktoré patria dodnes k najväčším hitom kapely. "Album je zároveň dôkazom, že aj elektronická hudba dokáže zaplniť najväčšie koncertné priestory a ďalší podobným kapelám vydláždil cestu, aby v budúcnosti mohli zapĺňať arény a štadióny," dodal Kevin May.

Začiatkom tohto roka sa do rebríčkov, po 33 rokoch, vrátila opäť "Enjoy The Silence" Ako tvrdí Kevin, "Je to dôkaz kvality piesne! Dnes, keď sa do pozícií v rebríčkoch zarátavajú aj údaje zo streamovacíh platforiem, sa zdá byť logické, že sa tu objavujú aj také klasiky, ako "Enjoy The Silence"."

David McElory: "Je to pre celkovú kvalitu skladieb. "Violator" je nadčasový album, čo znamená, že by mohol byť vydaný aj v roku 2023 a stále by pôsobil sviežo a jedinečne."

"Memento Mori" turné je v poradí už 19-tym v histórií Depeche Mode a v Nemecku kapela odohrá osem stadiónových vystúpení: Leipzig (26/05), Düsseldorf (04/06 a 06/06), Mníchov (20/06), Frankfurt (29/06 a 01/07) a Berlín (07/07 a 09/07).

Názory Devotees (63)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa