Od DM k DJ-ingu

Od DM k DJ-ingu

Poznáte ho ako tretieho člena britských synthipopových Depeche Mode, no Andy Fletcher má ešte jedno zamestnanie: klubový DJ ... Viac v telefonickom rozhovore z Londýna.

Skôr než sa ho spýtame, ako došlo k presunu z jednej z najväčších britských kapiel do malých klubov, nám Fletcher veľmi obratne ozrejmil, že Depeche Mode a tanečná hudba šli od začiatku ruka v ruke.

"Vždy sme si množstvom remixov získavali uznanie. Máme na svojom konte 14 prvých pozícii v tanečných rebríčkoch Billboardu a tak ako ja, aj Martin Gore sa venuje dj-ingu," prezradí v telefonickom rozhovore z Londýna. "Bohužiaľ sme nikdy nemali dostatok času sa tomu náležite venovať. Po skončení turné nasleduje obvykle pauza, pretože potrebujeme tráviť čas s našimi rodinami a následne prídu tak štyri mesiace, kedy si robíme skutočne čo chceme."

No a počas týchto štyroch mesiacov bude Fletcher hrať "na zopár zaujímavých miestach, čo urobím omnoho radšej, ako by mal odohrať štandardnú dj-skú šnúru v Európe."

Jedným z takých miest je aj Ku De Ta na Marina Bay Sands, kde vystúpi v rámci akcie "Blue Velveteen Sessions" v piatok 25.februára. "Preferujem hranie pred rôznorodým publikom, než pred čisto fanúšikmi Depeche Mode. No je mi úplne jasné, že zopár fanúšikov DM sa tam objaví!" dodá s úsmevom. "Práve preto poskytujem tento rozhovor ešte pred raňajkami. Jednoducho si chcem byť istý, že ľudia budú vedieť, že sa tam objavím. Viete, ak by to niekoho zaujímalo!"

Naposledy bol Fletcher v Singapúre počas vyčerpávajúceho "Devotional" turné Depeche Mode - najdlhšie turné, aké kedy kapela podnikla a dnes ho zo žartu prezývajú "turné do pekla".

"Pamätám si, že som sa v Singapúre necítil veľmi dobre, ako aj to, že ostatní tam prežili parádne ťažkú noc!" spomína. "V nasledujúci deň zostali všetci v posteli, teda okrem mňa. Takto nejako sme prežili celé turné."

"Pre mňa to bolo dosť deprimujúce obdobie," pokračuje. "Vtedy som skutočne poznal svoje slabé stránky a naučil sa proti nim bojovať. Myslím, že také čosi v určitom období života prežije úplne každý."

No a pokiaľ fanúšikovia prahnú po novom materiály Depeche Mode, Fletch dodáva, že skôr či neskôr k tomu určite dôjde. "Myslím, že Martin s Davidom sú už pripravení komponovať. V súčasnosti Martin dokončuje tanečný album s Vincem Clarkem, s ktorým sa pohybuje vo vodách veľmi tanečného minimal techna. A keď to dokončia, myslím, že to bude do mesiaca, tak odhadujem, že sa pustí do písania a David takisto zrejme začne pracovať v štúdiu. A keď sa takéto niečo stane, tak je to jasný signál, že sa začína rodiť nový album."

"Musím priznať, že je to náročnejšie, ale myslím, že ešte zopár albumov v nás drieme."

Pokiaľ ide o vystúpenie v Ku De Ta, Fletch cíti, že odznejú aj doposiaľ nevydané veci Depeche Mode. "Budú to veci z pripravovaného druhého remixového albumu Depeche Mode, ktorý vyjde v apríli. Dve záležitosti budú dokonca od pôvodných členov kapely, Vince Clarka a Alana Wildera. No a potom to bude veľmi vydarený nový remix "Personal Jesus"."

Názory Devotees (2)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa