Nový album Recoil v lete budúceho roka

Alan Wilder sa nenápadne ozval svojim fanúšikom prostredníctvom krátkeho vyhlásenia, o ktoré sa postarala firma Mute. Hudobný svet si tento nečakaný monológ môže vychutnať prostredníctvom archívu služby YouTube.com. My vám prenášame preklad Alanových slov a veríme, že vás potešia rovnako, ako tešia nás.

Pozn. Preklad je robený z odposluchu, tak mi prosím odpusťte prípadné nepresnosti. Hoci sa Alan snažil rozprávať čo najzrozumiteľnejšie, ako typický Brit mnohé hlásky doslova prehĺta.

Zdravím, som Alan Wilder a týmto vás chcem stručne oboznámiť, čomu som sa venoval posledný rok. Teraz máme september, rok 2006, a po mojej dlhej odmlke v hudobnom biznise som sa konečne donútil vrátiť sa späť do štúdia a od minulého roka, približne od októbra, som opäť začal pracovať na novom albume projektu Recoil.

Prvé mesiace nahrávania boli vlastne znovuspoznávaním techológií, updatovaním môjho vybavenia a pripomínaním si vecí, ktoré som v tejto oblasti počas tej dlhej prestávky zabudol. Takže, so skutočnou prácou sme začali približne v januári tohto roku, kedy sme začali komponovať hudbu a vlastne prvých šesť mesiacov som strávil programovaním, snahou zhmotniť moje nápady, hľadaním správnej atmosféry, aby sme následne mohli definovať polohu pre spev. Od apríla som postupne pripravil aranžmány pre šesť, či sedem skladieb, ktoré sú stále v "embrionálnom stave", no vďaka ním som prišiel na nové nápady súvisiace s albumom a tým sa vlastne započalo moje obzeranie sa po vhodných vokalistoch. Tak som sa dostal ku skutočne zaujímavému bluesovému spevákovi z Austinu, v Texase. V máji som sa dal dokopy s Paulom Kendallom, ktorý so mnou na albume spolupracuje, a vybrali sme sa spolu, v spoločnosti mojej milovanej manželky, do Texasu a asi týždeň sme so spomenutým spevákom nahrávali vokály a dali dohromady kopec ďalších vecí. Následne som sa vrátil do môjho domáceho štúdia, začal kompilovať nahraté vokály a odvtedy sa veci posunuli do polohy, kedy môžeme začať mixovať album. Takže, teraz máme september a pomaly začíname mixovať, no ešte stále mám otvorený priestor pre prizvanie ďalšieho vokalistu, ženský vokál, ktorý by bol rovnováhou voči tomu mužskému.

Ako som teda povedal, začali sme s mixovaním a pevne verím, že zaberie tak nasledujúce tri mesiace, októbrom počnúc a Vianocami končiac, čím by sa potom mohol stanoviť dátum vydania albumu, predpokladám, že by to mohlo byť niekedy na konci jari alebo začiatkom leta budúceho roka. Album je stále nepomenovaný a musíme ešte dotiahnúť veci, ako grafiku a podobne.

Mmmm... čomu som sa ešte venoval... trochu som sa venoval remastrom Depeche Mode, ktoré boli premixované do zvuku 5.1, deje sa tak vlastne s celým katalógom DM. Ja som v tomto projekte zastával úlohu hlavného producenta, kedy som pravidelne chodil do štúdia a prakticky dohliadal na mixáž, počúval, radil, komentoval a dával tú správnu spätnú väzbu ... neskôr sme dávali dokopy filmový materiál, ktorý je súčasťou albumov na bonusových diskoch, takže každý sa tak môže čosi dozvedieť o albumoch, ktoré už boli vydané.

Čo ta týka webstránky projektu Recoil, samozrejme že bude zaktualizovaná, dúfam, že čoskoro, bude to súvisieť s blížiacim sa albumom a dúfam, že sa tak dozviete omnoho viac informácií ohľadne toho, čo budete môcť očakávať.

Čo by som vám ešte povedal... to by bolo na teraz asi všetko, veci sa vyvíjajú veľmi dobre a sme na správnej ceste k úspešnému koncu. Takže dúfam, že sa tešíte na chvíľu, kedy album vyjde a ja za vám zasa neskôr ozvem.

Názory Devotees (22)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa