Nemám dostatok času na piesne pre našu skupinu.

Najnovšie vydanie nemeckého hudobného magazínu MusicExpress prinieslo 16-stranovú prílohu venovanú 25-ročnej histórií Depeche Mode. Medzi inými článkami sa tu objavil aj aktuálny rozhovor s Martinom Gorem.

Nakoľko originál k dispozícií nemáme, vďaka fanúšikom z fóra Empty World 3 poznáme z rozhovoru aspoň tie najdôležitejšie fakty. Tu sú:

Najlepší album Depeche Mode?
Myslím, že pre mňa osobne je najdôležitejší "Violator". Takisto sa mi veľmi páči "Exciter".

Ako si reagoval na Alanov odchod zo skupiny v roku 1995?
Mali sme stretnutie v našej londýnskej kancelárií. Pamätám si tú cestu domov metrom. Obvolával som priateľov, pretože som mal pocit, že je to vlastne koniec Depeche Mode. Nechceli sme bez Alana pokračovať. Nepamätám sa na ten moment, ale potom som si uvedomil, že Alan nepatril do originálnej zostavy skupiny, takže by bolo správne pokračovať ďalej aj bez neho. Bolo to ako prebudenie, a pohli sme sa ďalej.

Ako by si opísal tvoj vzťak k ostatným? Myslím kolegov a priateľov?
Radšej by som to nazval rodinou. Andy je môj veľmi blízky priateľ, poznám ho od svojich 11-tich a chodili sme spolu do školy. Davida veľmi často nevídam. Stretol som sa s ním v Los Angeles na jeho sólo turné. Bolo to naše prvé stretnutie od konca Exciter tour a posledné do nášho mítingu v Londýne, kde sme po prvýkrát diskutovali o novom albume.

Je niečo pravdy na klebetách o tvojej spolupráci s Madonnou?
Neviem, kto s tým začal. Všetci sa ma na to pýtajú. Nemám dostatok času na piesne pre našu skupinu, ako by som teda mohol písať pre Madonnu?

O novom albume...
Zatiaľ som napísal sedem skladieb. Dave ich napísal kopec :). Dve, či tri zaradíme na album. Začneme v polovici januára a v štúdiu pobudneme päť týždňov. Pred začiatkom ďalšieho nahrávania budem mať dostatok času na komponovanie ďalších skladieb.
Ben je v porovnaní s našimi predošlými producentami úplne odlišný. Tí predošlí, Mark Bell a Tim Simenon, boli príliš fixovaní na elektroniku. To sa o Benovi povedať nedá. Viac sa stará o to, kto prinesie akých ľudí do štúdia, programátorov a pod.

Názory Devotees (16)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa