Náročný život kapely - 1984

Náročný život kapely - 1984

S Davidom o fyzickej príprave na turné, Armáde spásy a postoji k náboženstvu.

"V Nemecku po jednom koncerte ma musel z pódia do šatne odniesť chlapík z nášho štábu," prizná Dave Gahan. "Nikdy som si nemyslel, že by turné mohlo byť také vyčerpávajúce. Ale napriek tomu pokračujeme. Cesta na absolútny vrchol je otvorená." Súboje, prekážky a dievčatá: konverzácia...

Naberanie síl

"Písanie textov: ok," zasmeje sa David po chvíli, "ale ja sa nepripravujem len fyzicky. Keď som bol mladý, tak som sa nevenoval žiadnemu športu. Keď začali byť Depeche Mode populárni, tak som po pár koncertoch okamžite skolaboval. Chvalabohu, dnes to už mám pod kontrolou. Kedykoľvek mám deň voľna, tak ma počas neho nájdete v telocvični. Jednoducho tréningom bojujem proti únave. Tieňový box, posilovanie. Po tom incidente v Nemecku som si uvedomil, aký môže byť život v rockovej kapele náročný."

"Doktor ma neustále atakuje s radami, aby som si riadne odpočinul, ale to momentálne neprichádza vôbec do úvahy. S Martinom musíme jednoducho proti únave a vyčerpanosti bojovať. Aktuálne dokončujeme všetko, čo súvisí s vydaním nového albumu, za ktorým bude nasledovať európske turné."

Armáda spásy

V Anglicku si nový album Depeche Mode, "Some Great Reward", už teraz rozhodne nemôže sťažovať na nedostatok publicity. Singel "Blasphemous Rumours" bol označený za príliš protináboženský a tým vlastne stiahnutý z dennej rotácie rádii BBC.
"Jednoducho konzervatívny postoj, tak sa u nás k nám stavajú rádiá. A pritom ja vôbec nie som protinábožensky orientovaný! Jednoducho mám iba výhrady ku konkrétnemu náboženstvu, ktoré mi bolo ako mladému chalanovi nanútené. Moja mama pracovala v armáde spásy, takže do mojich 18-tich som musel chodiť každú nedeľu do kostola. Ale so sestrou sme sa však vždy vybrali na výlet na bicykloch a po návrate sme mame s nadšením vraveli, aká odznela v kostole nádherná kázeň. Tá skladba chce iba povedať, že nik by nemal nikoho k niečomu nútiť. Nech už je to politika alebo čokoľvek iné, na tom nezáleží. Vy sami sa musíte rozhodnúť, čo chcete so svojim životom urobiť. Odvážiť sa riskovať. A presne to urobili aj Depeche Mode a myslím, že sa pre nás všetko obrátilo na dobré, či nie?", zasmeje sa Dave.

"Po turné si chcem dopriať poriadne dlhé prázdniny," ukončí David rozhovor. "Minulý rok som nebol doma dokonca ani na Vianoce! Také čosi mame viac urobiť nemôže, či už pracuje pre Armádu spásy alebo nie!"

zdroj: Joepie, 1984

Názory Devotees (18)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa