Menšia kríza v Depeche Mode (1987)

Menšia kríza v Depeche Mode (1987)

V období vydanie singla "Strangelove" si Depeche Mode neboli veľmi istí vlastným hudobným smerovaním, čo potvrdil aj Martin v krátkom rozhovore pre holandský magazín Hitkrant.

Napriek radostnej skutočnosti, že ich nový singel "Strangelove" bude "singlom týždňa", a samotný singel je aktuálne veľmi dobre prijímaný po celom svete, neprevláda medzi členmi Depeche Mode najlepšia nálada. Muži Martina Goreho práve prežívajú krízu. Nový album mal byť pôvodne dokončený už v apríli, no aktuálne je termín posunutý na začiatok júla. Čo sa teda deje, Martin?
"V prvom rade, museli sme v Paríži nájsť vhodné štúdio, čo nám zabralo veľmi veľa času," povie Martin Gore, inak motor kapely. "Keď sme konečne prepravili z Japonska nové štúdiové vybavenie, začali sme sa boriť s technickými problémami. Výsledkom bola skutočnosť, že sme museli pôvodný plán posunúť o niekoľko týždňov. Áno, nebolo to pre nás jednoduché. Keď sme konečne dokončili štyri skladby, spustila sa medzi nami debata: jednoducho sme si neboli istí hudobným smerovaním. Sami sme si všimli, že sme boli zvukom posledných troch albumov už unavení. Nechceli sme opäť vyprodukovať niečo "bezpečné", chceli sme objaviť niečo nové. Bohužiaľ, jeden z nás chcel toto, ten druhý tamto ... Takže sme nateraz hodili "uterák do ringu" a zatiaľčo je zvyšok kapely plne zaneprázdnený propagáciou singla, ja som si vzal viac než vítunú pauzu na uvažovanie. Máme niekoľko nápadov, pokiaľ ide o nový zvuk. Dokonca sú šance, že v budúcnosti budeme využívať aj akustické nástroje ako gitary a bicie, uvidíme."

Takisto sa v Depeche Mode zmenili jedna, či dve veci. Už nenahrávate v Berlíne, ale v Paríži, a takisto ste postavili bokom Daniela Millera, vášho producenta z ranných čias. Prečo?
"Pokiaľ ide o tú prvú vec, Berlín nás už príliš nudil. Život a práca v Berlíne sa pre nás postupne stali rutinou. Paríž je pre nás niečo úplne nové. Poznáme tu iba zopár ľudí a toto mesto svetiel je ďaleko modernejšie, vzrušujúcejšie a inšpirujúcejšie, než Berlín. Náš producent, Daniel Miller, už s nami viac nie je, pretože chceme úplne iný zvuk. Aktuálne pracujeme s Dave Bascombem, ktorý takisto produkoval nahrávky pre Tears For Fears a Petra Gabriela. Poskytol nám množstvo úžasných a nových nápadov, no takisto nám poradil, aby sme si dali pauzu. Áno, dokonca sme posunuli plánované turné. Jednoducho, 'v prvom rade si ujasnime, čo chceme robiť ďalej ...!'"

A aká momentálne vládne v kapele atmosféra? Dalo by sa to nazvať krízou?
"Pozrite," zakončí debatu Martin, "musíte brať ohľad na fakt, že sme kamoši zo školy. Je pravdou, že sme v takejto situácii ešte neboli, ale naše priateľstvo znesie aj tvrdšie rany! Dokonca aj keď ide o veľmi dôležité veci. Veď ani tá najväčšia puklina na porcelánovej váze ešte neznamená jej definitívny koniec. Dáme to znova dohromady. Treba si trochu počkať a uvidíme, nie?"

zdroj: dmtvarchives.com

Názory Devotees (13)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa