Megafón (1987)

Megafón (1987)

Späť v čase o celých 30 rokov, spolu s talianskym magazínom Tutti Frutii, kedy Depeche Mode štartovali s kampaňou k singlu "Never Let Me Down Again".

Kvarteto strávilo posledných pár mesiacov v Paríži, v Londýne a v Dánsku, kde nahrávali nový album "Music For The Masses". Ten sa na trhu objaví 27.septembra. Po inovatívnom jarnom singly "Strangelove", a dvoch týždňoch prázdnin, začína kapela ďalšiu promokampaň, tentoraz k novému singlu "Never Let Me Down Again".

Dánsko (Martin): "Berlín sme opustili hlavne kvôli zmene atmosféry, nakoľko sa nahrávanie pre nás stalo rutinou. A hlavne, v okolí štúdia, kde nahrávame, nie sú žiadne kluby, či diskotéky, takže sa môžem plne sústrediť na dokončenie albumu.

Syn (Dave): "Samozrejme, že sa teším na narodenie nášho prvého dieťaťa. Malo by sa narodiť v októbri a ak to nakoniec bude dievča, bude sa volať Rebecca."

Turné (Dave): "Turné v dĺžke 6-7 mesiacov nám plne vyhovuje. Samozrejme, že ma to bude stáť určité fyzické úsilie. Tri týždne pred začiatkom turné som zavretý v telocvični a v podstate pociťujem na vlastnej koži skladby "Master And Servant" a "Stripped"-

Hodnoty (Dave): "Myslím, že je zopár "vecí", na ktorých naozaj záleží: domov, moja manželka a môj syn. No aj tak premýšľam, že by som na krátky čas Anglicko opustil, už mi totiž tento životný štýl nie veľmi vyhovuje. Asi sa presťahujem do Švajčiarska, Talianska alebo Francúzska".

Biografia (Dave): "Biografiu Depeche Mode píšem už roky a som na tú prácu skutočne hrdý. Nejde iba o jednoduchý príbeh o kapele, je to skôr príbeh o našej rodine, ktorej súčasťou sme my, Daniel Miller, JD, Andy Franks, Mute a pod."

Album (Alan): "Pre nás je nahrávanie albumu veľmi zložitá práca, no musí to mať svoju logiku, nad tým všetkým musi byť jasný základný koncept a možno aj z tohto dôvodu sú samotné kompozície skladieb vyslovene Martinovou záležitosťou a my mu v tomto smere slepo dôverujeme."

Štúdio (Martin): "Vznik skladby v štúdiu, to je veľmi zaujímavý čas, no rovnako únavný. Obyčajne zaberie nahrávanie jednej skladby tak štyri až šesť dní, hoci sa tu a tam udejú aj výnimky, ako napr. v prípade "Somebody", tú sme zvládli za jediný deň."

Mix (Alan): "Samozrejme, že nás predaj nahrávok veľmi zaujíma, hoci nemáme plne pod kontrolou remixy a limitované edície, ktoré sa vydávajú po celom svete. Ono je to vždy tak trochu risk, ale naši fanúšikovia jednoducho remixy a limitované záležitosti očakávajú. My sme najviac spokojní s "Blind Mix"-om skladby "Strangelove" a remixom "A Question Of Time".

Turné (Fletch): "Tento rok sa pokúšame aj o koncerty vo Východnej Európe. V roku 1985 sme vystupovali v Maďarsku a v Poľsku, kde nás fanúšikovia skutočne fantasticky privítali. Veľmi radi by sme hrali v Sovietskom zväze, ale tamojšie autority sa zdráhajú vydať nám povolenie. Možno sa nám v roku 1988 podarí po prvýkrát dostať do Austrálie."

Obal (Fletch): Obal ďalšieho singla bude trochu iný, než "Strangelove", bude viac zodpovedať konceptu albumu "Music For The Masses". Ale aj obalu albumu bude kraľovať ústredná grafická téma aktuálnych singlov: megafón."

Morálka (Fletch): "Aktuálne vládne v kapele skvelá atmosféra, čo samozrejme súvisí s novými prácami a prípravou nového turné, ktoré už stihli nemecké média podporiť spŕškou nezmyslov. Ja som v Depeche Mode spokojný, nikdy som o sólovej kariére neuvažoval. Problémy sme mali snáď iba v období "A Broken Frame", kedy nám chýbal logický smer a hlavne vlastné presvedčenie."

Hlas (Martin): "Na novom albume spievam iba dve skladby, hoci na ňom budú celkovo tri zaľúbené skladby."

Masy (Martin): "K názov "Music For The Masses" ma inšpirovala jedna stará platňa s názvom "Music For Millions", ktorú som našiel vo výpredaji, hoci jej samotný obsah bol viac než čudný. Inak, ten názov je vcelku vhodný pre krajiny ako Nemecko, či Švajčiarsko, kde predávame skutočne veľa nahrávok. V prípade Anglicka vyznie trochu ironicky, keďže tam tomu kraľuje George Michael."

Video (Dave): "Nedávno sme veľa času strávili s videom k singlu "Strangelove", ale užili sme si pritom aj kopec zábavy. Režiséra Antona Corbijna si veľmi ceníme a jeho práce sa nám veľmi páčia. V minulom roku sme s ním točili video k singlu "A Question Of Time", v Los Angeles. Zvládli sme to za jediný deň. Do toho času rátam aj celodenné kúpanie v bazéne. Anton sa takisto postará aj o réžiu klipu k singlu "Never Let Me Down Again".

Recoil (Alan): "Celkom ma potešilo, ako bol prijatý môj minuloročný sólový počin, "Recoil 1+2". Je to niečo, čo je vcelku odlišné od bežnej produkcie Depeche Mode, ale je to podľa mňa rovnako zaujímavé. Ide podľa mňa o hudobný podklad pre vizuálne a fotografické prostredie, s čím sa zaoberajú iní umelci zo stajne Mute, ako napr. He Said, či Diamanda Galas. Možno v roku 1988 prídem s ďalším albumom."

Spontánnosť (Alan): "Skladby ako "Christmas Island" a "Oberkorn" ma úplne dostávajú: majú v sebe akúsi nehybnú spontánnosť, jedinečnú pravdu a atmosféru a tvoria tie najzaujímavejšie momenty nášho repertoáru."

Texty (Alan): "Viac skladieb som už nenapísal, pretože bolo pre mňa nesmierne ťažké nájsť vhodné texty. Strácal som tým príliš veľa času. Sústredím sa na inštrumentálnu časť skladieb, vo zvyšku je Martin jednoducho neprekonateľný a dostatočne produktívny."

Štúdio (Alan): "Pokiaľ ide o nahrávanie v štúdiu, som v tomto smere veľmi zanietený, hoci tu a tam si sám uvedomím, že to môže byť až veľmi nudné. Najlepšie je to vtedy, keď to klbo zvukov začína pripomínať rodiacu sa skladbu."

zdroj:dmtvarchives.com

Názory Devotees (33)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa