Martin L. Gore pre Rolling Stone

Je známe, že Martin je skutočný gentleman, veľmi dobre si dáva pozor a váži slová, ktoré vysloví, na rozdiel od Davida, hlavne v poslednej dobe. Prinášame vám preklad, resp. výber najzaujímavejších myšlienok z úplne čerstvého rozhovoru, ktorý priniesol prestížny hudobný magazín Rolling Stone.

"Skutočne mám rád coververzie", povedal Martin, "pretože ten, kto ich robí, pochopí, čo viedlo autora k napísaniu skladby. Keď som bol malý, Brian Ferry urobil zopár cover verzií, ktoré mi otvorili brány hudobného sveta."

Gore práve vydal album Counterfeit², ktorý je akýmsi nasledovníkom EP platne Counterfeit z roku 1989. Na novej zbierke predstavuje elektronický kabaret piesní Nicka Cavea, Velvet Underground, či Johna Lennona. Ako povedal: " Vždy som mal v zálohe nápad urobiť ďaľší album coververzií. Nemyslím si, že ten prvý bol reprezentatívny nakoľko šlo len o EP. Keď som zistil, že Dave sa rozhodol urobiť vlastný album, mal som pocit, že nastal skutočne správny čas pre album."

V súčasnosti sú coververzie jedinou možnosťou Martinovej realizácie na hudobnej scéne mimo Depeche Mode. "Nemyslím si, že by som mal dobrý pocit z možnosti použiť vlastný materiál pre sólový album, pokiaľ som súčasťou Depeche Mode", povedal. "To by mohlo priniesť problémy."

Martin sa skutočne teší na prácu k ďalšiemu albumu Depeche Mode, zvlášť keď ho Counterfeit² inšpiroval rovnako ako jednotka: "Myslím, že Violator je pravdepodobne našim najlepším albumom, takže ak sa mi také čosi podarí urobiť znova, budem veľmi sťastný."

Názory Devotees (14)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa