Martin Gore pre MTV Brasil

Martin Gore pre MTV Brasil

Vráťme sa v čase späť do magického obdobia Exotic / Summer tour 1994, v rámci ktorého Depeche Mode po prvýkrát vystúpili na území Južnej Ameriky. Brazílska MTV vyspovedala pri tejto príležitosti Martina Goreho, nakoľko úvodné juhoamerické koncerty štartovali v Sao Paule.

"Toto je vôbec po prvýkrát, čo hráme v Južnej Amerike. Je to pre nás zaujímavá časť turné, pretože hráme na miestach, kde sme nikdy predtým neboli. Na tejto časti turné hráme odlišný setlist v porovnaní s tým, ktorý nájdete na videu "Devotional" a takisto je odlišné celé naše koncertné pódium. Je menšie. Na tom predošlom sme mali k dispozícii niekoľko menších obrazoviek a teraz používame iba jednu obrovskú. Pokiaľ ide o mňa, preferoval som skôr predošlú pódiovú zostavu, ale myslím, že ľudia sa skôr zaoberali tým, čo sa deje na obrazovkách a na samotný koncert prakticky zabúdali. Teraz myslím, s tou jednou veľkou obrazovkou, je to viac priamočiarejšie, ľudia sa tak sústredia na pódium ako na celok.

Viete, mne veľmi nezáleží na veľkosti priestoru, kde hráme. Ide o publikum, a to naše je vždy výborné. Napr. v Austrálii sme hrali v tých najmenších priestoroch z celého turné a bolo to fajn. Bolo tam max. 1700 ľudí a na to niekedy naozaj vôbec nezáleží. Niekedy máte skvelý pocit z hrania na štadióne, kde je plno ľudí a vládne tam doslova hystéria, a niekedy zasa z malých priestorov, kde zvuk doslova publikum pohltí a je to niečo výnimočné.

Nový album (Songs Of Faith And Devotion / live, pozn. prekl.) je v podstate identický s tým predošlým, ide iba o jeho live podobu. Koncept je postavený iba na tom, že live podoba jednotlivých skladieb je absolútne odlišná od tej štúdiovej. Vždy som bol vierou fascinovaný a čím som starší, tým je tá fascinácia silnejšia, už ma to začína dokonca znepokojovať. Vždy som, dokonca aj dnes, veril v Boha na 100% a mám pocit, že za pár rokov skončím ako pravoverný kresťan :) Láska je dôležitá, sex je dôležitý, aj určitý druh viery je dôležitý... a tieto témy sa neustále odrážajú v piesňach. Tie témy sú vlastne stále rovnaké."

Zdroj: MTV Brasil 1994

Názory Devotees (5)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa