Keď sólovky zachraňujú Depeche Mode (2021)

Keď sólovky zachraňujú Depeche Mode (2021)

Dave Gahan, v rozhovore pre Rolling Stone, uviedol, že pôvodne sa na sólovú dráhu vydal len preto, aby porazil tvorivú nudu, ktorá mohla viesť až k rozpadu jeho domovskej kapely.

Minulý týždeň ohlásil vydanie nového albumu "Imposter", opäť raz spolupracoval s produkčným duom Soulsavers, na ktorom spolu predstavia jedinečné prevedenia známych skladieb od interpretov ako PJ Harvey, Bob Dylan, Elvis Presley, Nat King Cole a ďalších.

A hoci ide už o piaty sólový počin mimo Depeche Mode, priekopníkov elektro-popu, v rozhovore vysvetlil, že k jeho sólovému debutu, albumu "Paper Monsters" (2003), sa prepracoval cez prvé nahrávacie sedenia k albumu "Exciter" (2001). Ako dodal, bez tohto jeho prvého počinu tu existovala skutočná možnosť, že by Depeche Mode nadobro skončili.

"Vďaka týmto veciam, obzvlášť vďaka trom albumom so Soulsavers, si stále udržujem motiváciu, záujem a chuť urobiť toho viac," povedal Gahan pre britské vydanie magazínu Rolling Stone.

"Úprimne, ak by k tomu nedošlo, tak hlavne po skončení nahrávania albumu "Exciter", ak by som teda po ňom nevydal "Paper Monsters", tak si nemyslím, že by som v tej dobe chcel nahrať niečo ďalšie s Depeche Mode."

Ohľadne rozčarovania, ktoré cítil počas nahrávania spomenutého albumu Depeche Mode, dodal: "To nahrávanie považujem asi za najnešťastnejšie. Mal som pocit, že sa všetko opakuje, bola to nuda, ako samotný názov toho albumu, žiadne vzrušenie! Nechcem tým ale povedať, že výsledok je zlý, "Exciter" je skutočne skvelý album, ale spomínam si dodnes, ako som stál v kontrolnej miestnosti, spieval a rozhliadal sa okolo seba. Producent Mark Bell sedel vo vedľajšej miestnosti na gauči, Fletch sa vo svojom notebooku hral so zvukmi stiahnutými z internetu a Martin bol niekde v rohu a pracoval na nejakom klávesovom parte. Ja som stál v tej miestnosti a pozeral sa cez sklenenú stenu. Spomínam si, ako som si nacvičoval skladbu, ktorú som mal spieva,ť a myslel si, že je to všetko v prdeli! A pritom ... ako som sa mýlil! Myslím, že odvtedy sme vyprodukovali nahrávky, ktoré sa radia k našim najlepším!"

Ako bolo spomenuté, aj na najnovšom Gahanovom albume spojil Dave sily s Richom Machinom a Iainom Gloverom, aby sa koncom roka 2019 zišli v štúdiách Shangri-La Ricka Rubina.

"Toto sú skladby umelcov, ktorí ma sprevádzali po celý môj život," prehlásil na adresu piesní, ktoré reintepretoval na albume "Imposter".
"Hudba je niečo, k čomu sa neustále vraciam, neustále počúvam hudobné albumy a aj vďaka tomu sa dostanem k informáciám o tom, čo sa okolo mňa deje a na sklonku dňa aj o mne samotnom. Nahrávali sme to na konci roku 2019, v Shangri-La štúdiách Ricka Rubina a bolo to niečo neuveriteľné! Desať hudobníkov spolu v jednej miestnosti, dali sme dohromady živú kapelu a takto sme spolu tie skladby nahrali."

Ako dodal: "Nikdy som pri tomto albume nemal pocit, že by to bola len zbierka coververzií. Vždy mám pri počúvaní pocit, že sme sa všetci snažili intepretovať tie skladby čo najlepšie a získať tak atmosféru, akoby pochádzali z toho istého prostredia."

Spoločný album Dave Gahana a Soulsavers, "Imposter", sa na trhu objaví 12.novembra 2021, na značke vydavateľstva Columbia.

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa