Kazetový rozhovor s Davidom

Kazetový rozhovor s Davidom

Vráťme sa v čase späť do obdobia, kedy Vince Clarke opustil Depeche Mode. Mladučký Dave Gahan v kazetovom rozhovore magazínu SFX ozrejmuje situáciu v kapele.

Vince Clarke opustil kapelu, môžeš nám to viac ozrejmiť?
Nuž, odišiel. Neboli v tom nejaké nezrovnalosti v kapele alebo niečo podobné, odišiel jednoducho preto, že mu nezostávalo veľa času na komponovanie skladieb a cítil sa zrazu zviazaný vecami, ktoré kapela jednoducho musí robiť, čiže turné, fotografovanie a poskytovanie rozhovorov. Ani z jednej z tých vecí nemal radosť, takže ma navštívil, vysvetlil mi, že by rád pre nás naďalej komponoval a možno, keby sa nám to páčilo, tak by sme to mohli použiť, ale jednoducho už nechce byť súčasťou kapely.

Budete zaňho hľadať náhradu?
Samozrejme, akonáhle nájdeme správneho náhradníka, začneme s ním skúšať.

Momentálne nahrávate v štúdiu nový singel, ktorý ale nepochádza z albumu Speak & Spell.
Skladbu z albumu sme nevybrali nie preto, že nechceme nejakým spôsobom podvádzať fanúšikov, či ľudí, ktorí si kupujú naše nahrávky, ale skôr preto, že album je už vonku dosť dlho, s tými skladbami sme koncertovali už pred jeho vydaním, či predtým, ako sme sa s nimi objavili v rebríčkoch. Jednoducho sme nadobudli pocit, že nastal čas prísť s niečím úplne novým, čerstvým.

Kedy plánujete singel vydať?
Niekedy okolo 16.januára, 16 alebo 17.

Plánujete aj nejaké koncerty?
Samozrejme. Máme v pláne turné, ktoré začne 12.februára v Cardiffe. O deň neskôr vystúpime v Hammersmith Odeon a následne nás čaká ďalších 12 vystúpení. Neobjavíme sa na rovnakých miestach, budeme sa pohybovať v okolí Birminghamu a Brightonu, no nie priamo v týchto mestách.

Spomenul si Hammersmith Odeon v Londýne. Prečo práve tam?
Nuž, má to svoj dôvod. Na poslednom turné sme často videli množstvo deciek, ktoré postávali vonku a nemohli sa na naše vystúpenia dostať, pretože boli príliš mladí a my sme hrali na miestach, kde bol vstup len "nad 18" a na vstupe to prísne dodržiavali. Príde nám fér, že tí, ktorí si kupujú naše nahrávky, si nás môžu pozrieť aj naživo. Myslím, že práve v Hammersmith Odeon má mládež šancu sa na nás dostať.

Na budúci rok sa chystáte do Ameriky.
Správne, v januári odohráme dve vystúpenia v The Ritz.

To je kde?
V New Yorku. V rovnakom čase tam vydávame náš album. Tí ľudia sú v pohode. Podpísali sme zmluvu so Sire Records a sú nadšení, ako sa nám v tých končinách darí.

zdroj: dmtvarchives.com, SFX

Názory Devotees (8)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa