Ideme na “Depeš”!!!

Ideme na “Depeš”!!!

Už po tretí krát má Slovensko to šťastie, že bude môcť na pár hodín hostiť zbožňovaných Depeche Mode.

Značná časť fanúšikov Depeche Mode na Slovensku si pamätá veľmi živo časy, kedy sme nahrávky našej obľúbenej kapely počúvali zo zašumených magnetofónových pások, či pašovaných vinylov a "originálok" dotiahnutých spoza železnej opony. O koncertoch kapely sme len snívali a keď už tá príležitosť bola, dlhé roky sa na koncerty depešákov chodilo do Prahy, Budapešti a neskôr Viedne. Nik z nás ani len nesníval, že v našom Kocúrkove, ktorému akosi vždy šéfuje banda čudákov so značnou volebnou podporou jednoduchého obyvateľstva, sa nájde niekto, kto dokáže manažment kapely presvedčiť a dotiahne ich do nie práve najmodernejšieho koncertného stánku. Ale podarilo sa! A kapela bola natoľko spokojná, že pri ohlásení posledného turné sme už akosi automaticky očakávali, že k nám Depeche Mode opäť zavítajú. Stalo sa... a 25.mája 2013 si ich na Pasienkoch užijeme už po tretíkrát!

Prečo sa treba na koncert tešiť? A máme sa vôbec tešiť? Máme! A dôvodov je niekoľko. Nielenže Depeche Mode majú vydarený nový štúdiový album a ponúkajú turné, ktorého nosnú časť tvoria práve nové skladby. Nielenže sú aj po 50-tke stále v dobrej kondícii a stále dokážu rovnako baviť..., ale dôležitým dôvodom na radosť je práve ten fakt, že s nami páni rátajú, dôverujú nám a vedia, že tak ako nám oni ponúknu skvelú šou, tak sú si istí tým, že ich našou účasťou na koncerte, našou bezprostrednosťou a radosťou zabavíme tak isto. Uvedomme si, že by to tak vôbec nemuselo byť, veď nielen vo svete, ale aj v samotnej Európe je ešte stále niekoľko krajín, kam Depeche Mode pravidelne nechodia, prípadne kde ešte vôbec nehrali. K nám už chodia pravidelne a vedia prečo. A my to vieme takisto :)

Samozrejme, sú takí, ktorí sú už vopred sklamaní, či už z albumu, prvých setlistov turné, snažia sa zakúpených lístkov zbaviť... to už tak v živote býva a vždy aj bolo. Často počuť, že sú monotónni, hrajú stále tie isté skladby a hlavne, že už nie sú takí, akí bývali. Opak je pravdou. Sú stále takí istí, na každom turné mali nemenné setlisty, koncerty boli podobné ako vajce vajcu... no a čo? Oni sa nezmenili. Stále je tam ten divný, kučeravý "týpek", ktorý sa tvári ostýchavo, no pod povrchom sa skrýva doslova "pokušiteľ", stále je tam ten "štramák", z ktorého sú všetky baby pod pódiom úplne hotové a stále je tam "pán profesor" Fletcher, ktorý drží nad všetkým nielen ochrannú ruku, ale aj pedagogický dozor, pretože s Depeche Mode sa akosi v našich končinách už od čias socializmu vlečie to nesmrteľné "mravnost nadevše" (fanúšikovia DM boli totiž vždy tí slušnejší, hoc to neboli nikdy žiadne neviniatka :) ). A preto ten, kto na hudbu nezanevrel a mal v mladosti Depeche Mode aspoň trochu rád, tak sa na nich príde pozrieť a užije si to! Pretože Depeche Mode, to je naša mladosť, to je súčasnosť a do budúcna, keď už budeme starí, to budú naše najkrajšie spomienky...

A tak si poďme všetci tie spomienky obohatiť, poďme si všetci pod pódium zaspievať tie otrepané, no stále krásne a nesmrteľné texty. Poďme si zamávať, zadupať, zaspievať... jednoducho si poďme oživiť všetko, čo v sebe dusíme (pretože sa to dnes "nenosí")... poďme si aspoň na pár hodín spolu s kapelou dokázať, že život je v skutočnosti iný, ako sa nám to snažia nahovoriť politici a stupídne média!

Vidíme sa na Pasienkoch... a tí, ktorí sa zbavujú lístkov... nezávidím Vám ten pocit, kedy si v sobotu večer, a hlavne v tie ďalšie dni, keď sa postupne zverejnia reporty z koncertu, budete trieskať hlavu o stôl s výčitkou "prečo som tam nešiel???"...

I´m taking a ride with my best FRIENDS...!!! A čo vy??

Názory Devotees (17)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa