I Feel Loved

Človek vždy zostane prekvapený, aké obyčajné veci dokážu u neho vyvolať spomienky na udalosti, ktoré dovtedy nehrali veľkú významnú úlohu. Stalo sa mi to už niekoľkokrát, ale to, že sa to stane v týchto dňoch som sotva mohol predpokladať. Určite nie som sám, ktorý si všimol, že v týchto dňoch je tomu rok, čo mnohí z nás spolu s DM prežili niekoľko úžasných nocí. Pre niekoho vrchol blaha, pre iného samozrejmá vec... každý sme iní.

Ja som bol na ich koncerte po dlhých rokoch, čo sprevádzajú môj život, prvý krát v Prahe práve pred rokom, následne vo Viedni... ale sám som bol zo seba prekvapený, a možno aj sklamaný, že ma to až tak neohúrilo, a bral som to skôr ako samozrejmosť... možno aj preto som na tie dva večery v podstate dosť rýchlo "zabudol", a odložil do "šuflíka spomienok". Ale pred pár dňami som sa dostal k jednej z nespočetných verzií I Feel Loved*, ktorá súťažila o najlepší remix. DJ sa sústredil len na vokály Davida a hlavne Martina... a to ma nečakane, a neviem prečo vrátilo o rok späť. Zrazu sa mojim telom preliali všetky tie divné pocity, ktoré som prežíval cestou za DM a počas samotného koncertu. A deje sa to aj práve teraz, keď píšem tieto čudné riadky a izbou znie spomínaná skladba.

Zavriete oči a cítite, ako na vás padajú dažďové kvapky z upršanej septembrovej pražskej oblohy, ako vás dav tlačí smerom ku vstupným dverám, ako neveriacky krútite hlavou nad počtom ľudí v hale, ako chcete byť čo najbližšie a nedá sa, ako nedokážete ovládať svoje telo, keď Martin začne vybrnkávať Intro ...to všetko tak zrazu bolí ...a všetko, čo chcete je aspoň na pár minút vrátiť čas späť a opäť sa tlačiť niekde v mase ľudí, ktorá spieva, že sa cíti byť milovaná... otvoríte oči a ste opäť v realite. Tichý povzdych a nevyslovené želanie ... snáď o rok ...možno o dva, ešte aspoň raz. No a ja si k tomu vždy zaželám, aby sa mi splnil môj tajný sen, ktorý sa ale nikdy neuskutoční. Nie je to osobné stretnutie s DM ... ale chvíľa, kedy by po absolútne poslednom songu show nečakane opäť vyšli na pódiu a Dave by odrátal začiatok coververzie Davida Bowieho "Heroes", tak ako to spieval kedysi predtým, ako ho objavili chalani z DM. A nik z haly by nekýval rukami, nik by nevydával kadejaké pazvuky, ale všetci by s Davidom zborovo spievali "...we could by heroes just for one day".

* I Feel Loved (Serge Remix) - Remix Contest Winners (CD 2)
Recenzie zo slovenskej a českej tlače (Download vo formáte *.rtf) - poďakovanie patrí Diablovi.

Súbory už nie su dostupné

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa