I Don’t Wanna Lose Your Love

20. mája 1994 dorazilo fanúšikmi zbožňované, a neskôr zatracované, americké letné turné Depeche Mode na známy amfiteáter Irwine Meadows v kalifornskom Laguna Hills. A ako to býva na amerických koncertoch DM vcelku bežné, ani na tomto nechýbali šikovne umiestnené kamery hudobnej stanice MTV.

Mystickosť vymenená za rockové klišé, dynamickejší playlist, Davidov zničený hlas maskovaný spievaním iba rýchlych skladieb, na pódiu opäť po rokoch všetci vedľa seba, no aj tak nik neprekročil hranice svojho územia, alkoholové excesy, drogy, výstrelky The Primal Scream, fanynky vo vytŕžení, neustály záujem médií... vo vymenovávaní charakteristík tohto turné by sme mohli pokračovať ešte dlho. Ameriku valcuje z posledných síl grunge, éterom vládnu The Smashing Pumpkins, Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, či Alice In Chains, no Depeche Mode majú svoje špeciálne miesto, hrajú sa stále, možno aj preto, že Dave pretvoril svojim vyčíňaním imidž skupiny, ktorý zodpovedal aktuálnym trendom a to sa Američanom skutočne páčilo. Z Depeche Mode sa stala ozajstná rocková skupina, ktorá na turné viedla život v pravom rock´n´rollovom štýle.

Vráťme sa však k samotnému koncertu, na ktorom sa zúčastnilo tradične viac ako desaťtisíc nadšených fanúšikov a patril k vrcholom ťaženia Depeche Mode na západnom pobreží Spojených štátov. Takúto udalosť si nemohla nechať ujsť ani americká hudobná stanica MTV, ktorá prezieravo vyslala na koncert svoj štáb. Ten nakrútili niekoľko vydarených záberov, ktoré však svet uzrel až o mesiac a pol neskôr, kedy sa použili v správach MTV. Sympatická moderátorka Pip Dan totiž vtedy ohlásila záverečný koncert Summer tour, ktorý sa odohral v Indianopolis, 8. júla 1994.

Download

Laguna Hills MTV Report 1994 - Súbor už nie je dostupný
Laguna Hills MTV Report 1994 - Slovenské titulky- Súbor už nie je dostupný

článok: Monghi
video edit: Flecke
video source: Milda
subtitle translation: Cvengo

Náhrada YouTube

Názory Devotees (27)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa