Hysterica Strikes Back Party

Predvčerom, 11.3. 2004 sa v Rock Cafe v Thessalonikach (Grécko) konala DM party miestneho oficiálneho FanClubu Hysterica - HYSTERICA STRIKES BACK. Tento fanclub vznikol pri príležitosti koncertu Depeche Mode v Aténach roku 2001, teda pomerne nedávno. Fanclub organizoval už vtedy zájazdy pre členov na koncerty po Taliansku a inde. Zároveň organizujú aj DM partys (ako inak), ale len raz za rok... Ale späť k včerajšej DM party.

Párty začala okolo 22.00. Vstupné bolo 5 Euro, vstupenka fungovala aj ako nápojový lístok. Prví prichádzajúci dostali darček v podobe CD, mne sa podarilo dostať bootleg koncertu v Aténach roku 1985, kvalita (medzi 1 až 5) tak 3. Ešte som len vchádzal a už ma vítali tóny Freelove. Ĺudí ešte bolo pomenej, ale hneď bolo jasné, že som na správnom mieste, jednoznačne prevažovala čierna farba. Rock Cafe nemá nijakú tanečný parket, je to skôr len zhluk miestností na dvoch poschodiach spojených jedným veľkým schodiskom v centrálnej hale. Na jednom konci, priamo nad odpočívadlom na medziposchodí trónil DJ Manolis Stavrulakis. Usadil som sa teda oproti, vzal si drink a čakal, čo sa bude diať. Priestor sa začal pomaly zapĺňať ľuďmi, mihli sa okolo mňa dvaja chlapíci, ktorí sa veľmi podobali na Davea... medzitým zahrali aj "Only When I Lose Myself" a dokonca aj Daveho "Dirty Sticky Floors", tak som sa začal cítiť ako doma. O chvíľu išlo aj "It's No Good", jeden z Club 69 remixov a "Higher Love" v tanečej verzii... Nálada, takisto aj ako počet ľudí stúpali, až tak, že sa tam nedalo ani hýbať.

Okolo polnoci DJ pustil prvé kolo piesni z 80-tych rokov, zazneli aj Erasure a Pet Shop Boys... trvalo asi 15 min. Okolo druhej nad ránom prišlo ešte jedno. Čo sa týka ďalšieho playlistu, po jeho dobrom štarte som bol trošku sklamaný. Mám pocit, že Gréci ešte stále frčia hádam na tvorbe DM do roku 1987, a hlavne prvé roky, tj. do 1983, na moju škodu, lebo ja preferujem presne opačný koniec. Konkrétnejšie z Exciter-u zazneli len "Freelove" a I Feel Loved", zo SOFAD-u len I Feel You a z Violator-a iba "klasika" tj. "Personal Jesus", "World In My Eyes" a "Enjoy The Silence", to posledné v dvoch remixoch zo singlov. Okrem toho bolo trikrát "Boys Say Go", "Photographic", "Meaning of Love", "Big Muff", "Blasphemous Rumours" a "Love in Itself". Mam rád aj tieto piesne, ale nie stále dookola... Z live to bolo ešte biednejšie, prišlo pár piesní zo 101. Myslím, že na Slovensku predsa len vieme zostaviť lepší playlist.

Až ku koncu som si povedal, že to trochu zmením a po mojom "zásahu" prišiel aj "Dream On" a "Freelove (Flood Remix)" a... samozrejme "Rush"... Okolo tretej nad ránom sa začal bar pomaly vyprázdňovať a okolo pol piatej, keď som odchádzal už tancovalo len zopár skalných, ktorí pridávali do svojho hopsania niekoľko prvkov z gréckych ľudových tancov... musím dodať, že opäť na tvorbu rokov 1981-82. Keď nakoniec prišiel spomínaný "Freelove" v remixe, považoval som to za dobrú príležitosť uzavrieť celý večer. Myslím, že celá party sa v celku vydarila, hlavne pre niekoho ako ja, kto je na dlhé mesiace odlúčený od diania v Bratislave.

Zdravím týmto všetkých DM fans v Bratislave, čoskoro budem zase medzi Vami.

Názory Devotees (8)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa