Goodnight Lovers party - Bratislava (recenzia)

23.3.2002 sa konala depešácka akcia. Stačí? Tak dobre, budem podrobnejšia. Či to už myslíme akokoľvek, akcie určené pre prívržencov "svojho" kultu sú nevyspytateľné. Výnimkou nie sú ani blavácky depešáci, na ktorých sa tentoraz usmialo šťastie.

Názov : Goodnight Lover's Party
Miesto konania : Galéria Duna, Bratislava
Dátum : 23.03.2002

Znie to sterilne a odosobnene, ale neodpustím si napísať: "aký kraj, taký mrav". Pravda ale bude ležať - takmer ako vždy - niekde uprostred. Kvôli čomu sa oplatilo prísť, bol pravdu povediac predaj rôznych DM suvenírov v podobe tričiek, CD, singlov a videopásiek.
Fanatické blavácke "šialenstvo" otvorila live skupina EAU - DE - NIL, ktorej tvorba sa v prvých gradoch snažila nabehnúť na úroveň Chemical Brothers. Celkovo sa niektoré linky javili počúvateľné, ale ... zvuk sa strácal niekde celkom v neznáme. Výsledok tak napovedá niekde medzi hysterickou nervozitou a tvoriacim chaosom.
"Mejdan" odštartovali live nahrávky, ktoré sa striedali so základným repertoárom depeche diskografie. Za mixážnym pultom stál Andrej, ktorý sa po polnoci na niekoľko hodín vystriedal s DJ Romanom. Počet depešákov na parkete svedčil o baviacej sa atmosfére, ale chcelo to trocha iné rozplánovanie. Na to, že depeche majú dosť slušný repertoár odznelo toho veľa. Výnimku tvoril možno že len album "ULTRA", kde som postrehla len It's No Good a remix skladby "Sister of Night".

O pol noci sa konala tradičná tombola. Šťastlivci, ktorým sa akosi nechcelo vyhrávať, si odniesli ceny v podobe tričiek, CD a videokaziet.
Ďalej sa pokračovalo v štýle "chaos". Po polnoci síce odznela nádherná skladba "My Joy" a pár vydarených remixov (Only When I Lose Myself, Dangerous, Happiest Girl...), ale prečo preboha sa stalo to, že DM nabúrali skupiny ako Vidiek, Banket a.p.??? Osobne, nič proti nim, ale ich počesť nech odznie na inej akcii. Približne 1,5 h. leteli skladby retro štýlu - U2, Cure, Shalom, Teras for Fears, Erasure, Camouflage..., ale ak by to nepustili, vôbec nič by sa nestalo. Výsledkom bol útlm a odchod už podnapitých jedincov. Na udržanie DM atmosféry prišla záchrana v podobe nápadito vybratých remixov. Záver sa niesol v duchu, prečo sme sa tu aj vlastne zišli - goodnight lovers hour's s pomalými skladbami.

Každý si našiel svoje, niekto na parkete, niekto na lavičke. Hodnotenie nie je ľahká vec zvlášť, ak ma niekto vyhradený názor - môžem už len povedať, že každý si odniesol zo zrazu toľko, koľko vládal.

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa