Good evening Los Angeles, alebo ako dopadol tretí ročník DM chaty

Z prvej, pokusnej dm chaty v roku 2002 sa zdá začala stávať už tradícia a tak sme toho roku zahájili už jej tretí ročník. Stretnutie malej skupinky dm priaznivcov sa konalo opäť na starom známom mieste, na Krpáčove a my sme sa tam do sýtosti vyrelaxovali cez víkend 27-29. augusta 2004.


Video zostrih z DepecheMode.sk chaty 2004
Pôvodne nahlásená zostava 16 ľudí sa na moje obrovské sklamanie nakoniec zúžila na 10 (plus jeden prírastok v sobotu ;) ) tesne pred začiatkom chatovačky. Ale keďže zabávačov sa zišlo aj tento rok požehnane, o zábavu bolo postarané.

Začiatok chaty sme začali trochu netradične v trojzostave Palino, Milda a ja (dsd) už vo štvrtok večer v Slovak pube na warm up party. Aj keď zahriatie v podobe cesnačky v chlebe nevyšlo, lebo nemali chlieb ;). V piatok ráno naša prvá posádka vyrazila busom smerom na Podbrezovú, k členom z warm up party sa pridala čechy, v Nitre prisadol monghi. V Podbrezovej nás už čakal Gabo a keďže moja maminka bola oboznámená s prípadnou inváziou "čiernych držiek", obed nás už čakal na stole. Po príjemnom zahriatí žalúdkov sme sa vybrali na nákup do miestnych potravín a potom už len hor sa na Krpačovo.

Necelú hodinku po našom príchode a aklimatizácii nás vyrušil mobil šoféra posádky číslo dva - Dana, ktorý bohužiaľ dôveroval už i tak dosť podnapitej družine svojho auta a držky sa stratili. Chvalabohu Dano bol triezvy a tak sa čoskoro aj našli, i keď Lucka to potrebovala najprv trochu predýchať a Flecke utrúsil čosi v zmysle, že cestovať s cvengom je zabijak. Každopádne ako prvý z ich družiny sa vynoril cvengo, ktorý musel pobudiť snáď všetko, čo sa snažilo oddychovať v dosahu 20 km, keď sa vynoril z húštiny s fľaškou piva a obrovským revom: Good evening Los Angeles! Nám, fotoreportérom, veľa nechýbalo a foťáky cvakali akoby na pódium vyšiel sám pán Gahan. Hold, showman cvengo sa nezaprie ;) Po uvítacom ceremoniáli a zoznámení všetkých doposiaľ nepoznaných sa mohla first night in Krpačovo začať. Už si ani nespomeniem, aký všelijaký depeche sa pri ohníčku púšťal, každopádne dobre podgurážené osadenstvo chaty to prestalo veľmi rýchlo baviť a nastúpilo cvengovo CD s názvom "Hity tety Gity". A tak sme zaspomínali na roky osemdesiate, či už slovenské alebo svetové a Krpačovom sa nieslo všeličo od Tublatanky, Elánu, Modusu a iných hitov.... Na špeciálnu žiadosť Lucky a mojej maličkosti vystriedalo tetu Gitu onedlho CD Rebelové a tak sme poriadne zaparili na české pecky liet minulých. Medzitým sa v chate konala nahrávka special edition klipu Master and Servant v podaní cvenga, kamere Mildu a nemého úžasu náhodne prechádzajúceho Dana. Za tým nasledovala celá plejáda improvizovaných scénok v hlavnej úlohe opäť s cvengom, vedľajšie úlohy (podľa povahy témy by som to skôr nazvala obete) stvárnili Milda, dsd. Tieto snímky budú však prísne cenzurované, aby sa zabránilo mylným dohadom, čo sa na chate vlastne dialo :)
Okolo druhej sa značne podgurážené osadenstvo začalo rozchádzať do pelíškov.


V sobotu ráno vstala ako prvá slečna Lara (= Luckine psíčatko, po ktorom toho roku už netreba utierať mláčky) a s ňou samozrejme Lucka a Dano. Postupne sa nám podarilo pozviechať všetkým a začalo sa s prípravou gulášu. Teda, niektorí si pred tým dali aj raňajky a tí najodvážnejší raňajkovali pivečko :) Toho roku prevzal žezlo hlavného šéfkuchára Dano a išlo mu to fakt skvele. Slinky sa nám zbiehali niekoľko hodín, ale gulášik sa nakoniec podaril jedna radosť (aj vďaka Lucke, na ktorej radu to Dano tak moc neprekorenil ;) )
Na obed naše rady posilnila moja "plus jedna" - Gabika, ktorá živých depešákov ešte online nezažila a tak som dúfala, že si nepokazíme reputáciu. (btw. vyšlo mi to, inak ako v dobrom odteraz o depešákoch hovoriť nebude :) ) Nie dlho po jej príchode ma zložil žalúdok a tak som najbližších pár hodín chodila ako mátoha. Futbal Podbrezovej so Slovanom Bratislava som si však nemohla nechať ujsť a tak sa futbalová posádka v zložení cvengo, čechi, Gabo, Gabika a dsd vybrala na futbal do Podbrezovej. Na slabom futbale uspokojilo cvenga len pifčo s langošom a tak sme sa ešte pred jeho skončením (mimochodom s výsledkom 0:0) pobrali naspäť, kde nás už čakal chutný gulášik. Ďalšia noc sa niesla v znamení tej prvej, depeche, Hity tety Gity, Rebelové a vystúpenie hôrneho muža cvenga v jeho novej "sidovke". Značne indisponovaná celodennými žalúdočnými potiažmi som sa presunula na do postele :( no zvyšok osadenstva hulákal až do skorého rána.


Nedeľa, ako to už v posledný deň chatovačky býva, sa niesla v znamení upratovania, no predtým sme si urobili v rámci kultúry a športu, krátky výlet k blízkemu krpačovskému jazierku, kde som na nespokojnosť väčšiny zúčastnených organizovala photo sessions (vtedy každý asi v duchu nadával, že moje žalúdočné potiaže pominuli a ich intenzita sa preniesla do roviny organizačnej). Výletík sa zakončil kofolou a bol čas na návrat na chatu, kde už monghi s Palinom dali do poriadku, čo sa dalo.
Záver chaty patril, ako inak, video shotu, ktorý bude možno lepšie nazvať "chaos shot" , keďže väčšina aktérov neuposlúchla inštrukcie režiséra a scenáristu v jednej osobe (=mňa) a robila si, čo chcela... nakoniec, takto to dopadne vždy ;)


Pred druhou sme sa všetci rozlúčili a postupne sa rozviezli k svojim busom, či autám. Záverom by som chcela poďakovať osadenstvu celej tohtoročnej chaty, menovite držkám (tradične podľa abecedy ;) ) :danovi, cvengovi, čechi, fleckovi, gabovi, gabike, lucke, mildovi, monghimu a palinovi za účasť a dobrú náladu. Tí, čo pôvodne prísť mali a neprišli, ľutujte a zároveň sa tešte na ďalší ročník!

Good evening Krpačovo and see you next year!!!

Dodatok - výroky víkendu:

Cvengo: Mne je tak blbě, že nemám ani tušku.
Lucka: Čapino, napaľuj pivo (prešmyčka od Palino načapuj pivo)
Palino: Dávaj pozor, aby si nezrazila ten sud. (piva)

Názory Devotees (12)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa