Do zbrane!

Do zbrane!

Kreatívny líder Depeche Mode, v krátkom rozhovore pre mexický denník Reforma, tvrdí, že ľudskosť zišla z cesty a je plný hnevu a frustrácie.

Politický systém je rozbitý a ľudskosť práve prechádza temnou a nepriaznivou fázou, s aktuálnymi udalosťami v Anglicku a Spojených štátoch, v dvoch dôležitých krajinách pre Martina Goreho, skladateľa a umeleckého vedúceho Depeche Mode.

"Množstvo ľudí na tomto svete by rado vrátilo čas. Ja žijem v Spojených štátoch, takže na vlastnej koži prežívam politiku realizovanú Donaldom Trumpom. V podstate do každej vládnej pozície dosadzuje niekoho, kto je akýmsi Antikristom v príslušnom sektore. Zakázať potraty je podľa mňa niečo príšerné, je to vlastne návrat do 1950tych rokov," zauvažuje britský hudobník, žijúci v Kalifornii.

"Ľudia sú veľmi nahnevaní a frustrovaní, ten systém je jednoducho nefunkčný a potrebuje opravu. Lenže, pri výsledkoch v hlasovaní o Brexite, ako aj v amerických prezidentských voľbách, nemusia akcie nahnevaných ľudí vôbec pomôcť."

Od roku 1982 sa Gore, vo svojich piesňach, venuje v podstate trom základným témam: sexu, láske a viere. Lenže dnes sa 56-ročný Gore chopil výhod nadčasovej inšpirácie a na poslednom albume Depeche Mode, "Spirit", sa venuje globálnym konfliktom a "zdravotnému stavu" sveta.

""Spirit" je pre mňa veľmi silné slovo a samotný album sa venuje skutočnosti, v ktorej ľudskosť zišla zo svojej cesty. Možno k tomu, aby sme to duchovno opäť našli a vrátili sa späť na tú správnu cestu, sa bude treba chopiť zbraní. To je tá otázka, ktorá v človeku vzkrsne po vypočútí albumu. Ja verím v revolúciu, ale v zmysle potreby znovuobjavenia našej ľudskosti," dodá autor hitov ako "Personal Jesus" a "Enjoy The Silence".

"Ja osobne podporujem, už celé roky, veci súvisiace s vodou. A v tomto smere som doslova vzrušený, že ako kapela podporujeme organizáciu Charity: Water, ktorá sa snaží znižovať rozdiely v niekoľkých miestach sveta trpiace nedostatkom čistej a pitnej vody. Podstavte si, že na svete nemá prístup k pitnej vode asi 800 miliónov ľudí," povie o altruistickom projekte, na ktorom sa kapela podieľa spolu so švajčiarskym výrobcom hodiniek, Hublot. Spolu vydali sériu náramkových hodiniek inšpirovaných 55 singlami, ktoré kapela vydala od roku 1981.

Dnes, takmer 60-tnici, s obrovským hudobným archívom, sú Gore, Dave Gahan a Andrew Fletcher už takmer rok na svetovom turné, ktoré zahŕňa viac ako stovku koncertov a s dvoma vystúpeniami sa zastavili aj na štadióne Foro Sol v Mexico City.
"V Mexico City sme sa vždy tešili mimoriadne oddanej aj vernej fanúšikovskej základni a naša hudba si v Los Angeles, ako aj v Južnej Amerike, žije vlastným životom. My, ako kapela, sme touto oddanosťou a láskou, ktorá trvá už toľké roky, skutočne poctení," zakončí krátky rozhovor Martin Gore.

zdroj: dmtvarchive.com

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa