DepecheMode.sk oslávilo 5 rokov

Presne 15. júla uplynulo rovných 5 rokov od momentu, kedy bola spustená stránka s prvými aktualitami o Depeche Mode. Hlavnou ideou stránok bolo zabezpečiť správy o kapele, občas stvoriť nejakú recenziu a podporiť DM parties.

Veľkým vzorovom čo sa týka služieb bolo vtedajšie depechemode.cz pod vedením Mareka Fabryho.

Vtedajší web začinal na jednom nemenovanom freehoste bez domény. Za pomoci Kinn-a sa kľúčovým momentom stalo vybavenie vlastnej domény DMsite.sk. Následne boli oslovení ľudia figurujúci v kontaktoch vtedajšieho depechemode.sk, keďže web v tej dobe mal len občasnú aktualizáciu. V podstate okamžite po tomto oslovení začali na obsahu webu pracovať Monghi a Cvengo. V tom čase vznikla aj spolupráca s Aďou Kováčovou, ktorá urobila slovenské preklady všetkých textov Depeche Mode.

Ďalśím medzníkom bola dohoda s pôvodným majiteľom depechemode.sk na prevedení domény na vtedajší projekt DMsite.sk. Stalo sa tak presne v deň gahanovho koncertu v Bratislave, 8.novembra 2003.

Postupom rokov pribudol do teamu depechemode.sk Flecke a Milda, ktorí jeden čas vytvárali pre web vlastným multimediálny obsah doplnený Monghiho článkami. V poslednom období prispieval na web aj Faith, ktorý medzičasom spustil vlastný depeche web projekt v maďarskom jazyku ideovo čerpajúci z depechemode.sk.

Za posledný rok dalo depechemode.sk prostredníctovom časti FanWeb príležitosť aj jeho návštevníkom, aby prispeli na web správami a vlastnými článkami. Na naše prekvapenie, FanWeb si získal veľmi slušnú odozvu, dôkazom je aj jeho archív.

depechemode.sk zažilo svoje najčernejšie obdobie len nedávno, kedy v najdôležitejší moment, v čase koncertu Depeche Mode na Slovensku, z dôvodu preťaženosti stránok, bol web administrátormi vypnutý. Za technickej podpory Kinn-a boli stránky presťahované na nový server, kde po dlhom mesiaci začal opäť svoju prevádzku.

Čo depechemode.sk za 5 rokov svojej existencie dosiahol? Tento web sa stal na Slovensku najnavštevovanejším hudobným internetovým projektom zameraným na jedného intepréta, ktorého návštevnosť dosahuje hodnoty viac než 3.000 unikátnych prístupov za deň. Celých 5 rokov nepretržite zásobuje informáciami, článkami a prekladmi v rozsahu, ako to nerobí žiaden depeche portál na internete. Okolo webu sa vytvorila silná komunita fanúšikov, depechemode.sk spojilo množstvo ľudí, ktorých útočiskom sa stalo predovšetkým diskusné fórum. Web sa začal podieľať aj na organizovaní DM parties, najskôr v Košiciach a za posledné dva roky aj v Bratislave a stal sa mediálnym partnerom pri organizovaní koncertu Depeche Mode v Bratislave.

depechemode.sk aj naďalej bude zachovávať svoju pôvodnú myšlienku, zabezpečovať čo najlepší servis pre návštevníkov a prinášať radosť, akou hudba Depeche Mode je.

Na záver by som čo najsrdečnejšie poďakoval všetkým, ktorí akokoľvek prispeli na tento web, v prvom rade stálemu tímu depechemode.sk, všetkým, ktorí na tento web prispievajú svojimi článkami vo FanWeb-e a samozrejme všetkým diskutujúcim ale aj čitateľom.

Názory Devotees (30)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa