Depeche Mode vypustili Anjela

Stúpajúcu horúčku okolo očakávaného nového albumu Depeche Mode si už všimli aj média a tak tu máme prvý článok, ktorý sa objavil na stránkach magazínu Rolling Stones. Bohužiaľ, aj po 25-tich rokoch nepoznajú novinári role jednotlivých členov.

Depeche Mode si pripomenú svoju 25-ročnú kariéru vydaním ich 14-teho štúdiového albumu, "Playing the Angel", ktorý sa na trhu objaví v októbri. "Možno budeme na budúci rok uvedení do Rock&Rollovej siene slávy," povie gitarista (:D) Andy Fletcher s úškrnom.

Nahrávka produkovaná Benom Hillierom (Blur, Doves) predstavuje klasickú zmes náladových zmení synthy-popových zvukov, tvrdých gitarových riffov a temných textov, tak typických pre túto skupinu. "Naša skupina má veľmi silnú a životaschopnú DNA," dodáva Fletcher. "Svoj vlastný zvukový štýl už vylepšiť nedokážeme - čo je nakoniec v poriadku."

"Boli sme práve v štúdiu," spomína frontman Dave Gahan, "a práve vošiel Daniel Miller a povedal, 'Tak o čom je vlastne tento album, ako zvyčajne o bolesti a utrpení? ' Je to akýsi náš identifikačný znak."

Gahan, ktorý svoj debutový album "Paper Monsters" vydal v roku 2003, na album "Playing The Angel" po prvýkrát prispel aj autorsky, táto oblasť patrila predtým výhradne klávesákovi Martinovi Goremu. "Povedal som, že nebudem na tomto albume participovať, pokiaľ nebudem môcť naň prispieť autorsky," hovorí Gahan. "Takže sme s Martinom o tom hodili reč. Myslím, že tým vznikla v skupine akási súťaživosť, čo je zdravé." Album teda obsahuje tri Gahanove skladby.

Medzi jeho príspevky patrí aj balada "Precious". "Je to o tom, čo je dôležité," dodáva Gahan, ktorý sa v minulosti preslávil s problémami s drogami a depresiami. "a pozerá sa na život očami mojich detí."

Depeche Mode v októbri odštartujú svetové turné na podporu nového albumu "Playing The Angel".

zdroj: Rolling Stone

Názory Devotees (4)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa