Depeche Mode v Toronte, 01/12/2005

Fanúšikom notoricky známy playlist, nadšené publikum, ale aj zopár trápnych momentov, na ktoré si Depeche Mode za tie roky už zvykli. Tak sa dá stručne charakterizovať štvrtkový koncert obľúbenej trojice v Air Canada Centre v Toronte.

Toronto celé roky zbožňuje synth-rockerov z Depeche Mode, zvlášť záhadného a doráňaného frontmana Davida Gahana. Počas štvrtkovej noci (01/12/2005) stvorili pionieri novej vlny, Gahan, Martin Gore a Dave Gahan, očividné vzrušenie, ktoré fanúšikovia, hlavne po poslednom Exciter turné z roku 2001, prijímali s menšími obavami.

No všetko to opadlo v momente, ako skupina vyšla na pódium a odpálila prvú skladbu, onedlho druhý singel z albumu "Playing The Angel", "A Pain That I´m Used To". No a keď si Gahan zobliekol svoje na mieru šité čierne sako, ukázal sa v priliehavej veste počas druhej skladby "John The Revelator", hormónami ovládaný dav svojim krikom naladil tú správnu atmosféru pre zvyšok koncertu. No a potom, čo si zvliekol aj vestu, pridal piruety a svoje známe tanečné pózy, bol "hladný" dav len o krôčik pozadu za nadšením, ktoré často vídať na striptízových šou.

Koncertný set bol založený hlavne na novom materiály, no bolo vidieť, že publiku to vôbec neprekáža. Síce sa to neobišlo bez niekoľkých trápnych momentov, napríklad keď Gahan nabádal publikum k spevu a všetko, čo sa mu dostalo, bolo len trápne ticho. Takisto nepríjemné bolo Gahanovo časté vyvreskovanie a hulákanie počas samotných skladieb, čím veľmi často doslova zabil pochmúrnu atmosféru jednotlivých piesní.

Samozrejme, to všetko mu bolo odpustené v momente, kedy sa depešáci vrhli na svoje klasiky. Jedna z najsilnejších odoziev publika sa dostavila počas skladby "Personal Jesus", kde si všetci vzali spev za akúsi povinnosť. Definitívny vrchol koncertu však prišiel s rozladenou gitarou a bicími počas "Enjoy The Silence."

Aj Martin Gore, ktorý svojim vzhľadom pripomínal hybrid Vikinga a gothického ožrana s operenými anjelskými krídlami, pletenou čiapkou s rožkami, mohawkom (punkom) a veľkými kučerami, sa stal na chvíľu stredobodom záujmu reflektorov. V polovici koncertu Gahan opustil pódium a Gore srdcervúco odspieval skladby "Damaged People" a "Home". Takisto odkráčal na samotný okraj pódia vedúci do publika, kde si pokľakol a plnými dúškami si užíval obdiv dvojích fanúšikov.

Po dvoch hodinách a dvoch prídavkoch sa skupina, ktorá sa pri nástupe na pódium javila trochu nervózne, rozlúčila Gahanovým zvolaním "See you next time!". Po tejto energickej šou niet žiadných pochýb, že ho fanúšikovia v tomto sľube podporia.

autor: Jodi Goulart
zdroj: chartattack.com

setlist koncertu:

Intro
A Pain That I'm Used To
John The Revelator
A Question Of Time
Policy Of Truth
Precious
Walking In My Shoes
Suffer Well
Damaged People
Home
I Want It All
The Sinner In Me
I Feel You
Behind The Wheel
World In My Eyes
Personal Jesus
Enjoy The Silence

Encore: 1st Encore
Somebody
Just Can't Get Enough
Everything Counts

2nd Encore
Never Let Me Down Again
Goodnight Lovers

Názory Devotees (15)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa