Depeche Mode v Bratislave po štvrtý krát alebo There’s only one way to soothe your soul

Depeche Mode v Bratislave po štvrtý krát alebo There’s only one way to soothe your soul

Čaro Depeche Mode na open-air štadióne si slovenskí fanúšikovia vyskúšali za uplynulých osem rokov doposiaľ tri krát! Touring The Angel bolo tým, ktoré navždu porušilo koncertnú sterilitu na Slovensku.

V roku 2006 sa najskôr naplnili sny všetkých Oddaných a Depeche Mode odohrali show nabitú šialenými emóciami, aké je možné zažiť len ak je niečo po prvý krát. O štyri roky neskôr si staručký štadión vychutnal dážď a paradoxne práve kvôli nemu získala show na nezameniteľnosti a mnohí si priali, aby sa podobne božie divadlo na nebi odohralo aj minulý rok. Kapela predstavila naživo svoj ostatný album Delta Machine, ktorý na rozdiel od predchodcu, prijali aj fanúšikovia kladnejšie, ako všetci skeptici očakávali. Nikdy sa však ešte nestalo, aby v rámci jedného turné k nám Depeche Mode zavítali dva krát a potešili tak najoddanejších. Veď slovenskí fanúšikovia ktorej svetovej kapely môžu povedať, že si koncert svojich idolov mohli vychutnať na domácej pôde opakovane štyri krát?

Že je možné teraz takúto históriu vôbec napísať, je zásluhou promotéra XL group, ktorý už v roku 2003 našiel odvahu a priviedol do bratislavskej Incheby Dave Gahana s jeho sólovým projektom Paper Monsters Tour. A práve vďaka XL si budú môcť skutoční fanúšikovia vychutnať po prvý krát Depeche Mode v Bratislave aj na zimnom štadióne, ktorý sťa koncertná aréna kapele svedčí najlepšie. Vďaka skutočnosti, že je Slovnaft Aréna jednou z tých menších hál, v akej Depeche Mode počas tretej časti Delta Machine Tour vystúpia, bude publikum ku kapele bližšie ako kedykoľvek a kdekoľvek predtým. Aj tie najvzdialenejšie miesta na sedenie budú bližšie ako ktorékoľvek vo veľkých arénach. Zvuk kapely bude intenzívnejší a nestratí na sile ako na otvorenom štadióne. To všetko od prvých tónov až po záverečné chorály šťastných spievajúcich fanúšikov a samozrejme v plnom svetle vizuálnej show od nehrajúceho člena kapely - Antona Corbijna. Žiaden dážď, žiadne zapadajúce slnko, žiadne mobilné WC...

Pozvať po druhý krát behom jedného roka kapelu akou sú Depeche Mode do tak malého mesta, akým v porovnaní s inými metropolami Bratislava je, si treba aj vážiť. Ak fans vypredajú opäť arénu aj v tejto časti turné, ukážu kapele, že sa jej oplatí podobnú zastávku na Slovensku absolvovať aj v budúcnosti. Aj keď sa menšia kapacita arény odrazila na vyššej cene vstupenky, ako sa zdá, pre väčšinu fanúšikov to nebol dôvod, aby sa kapele obrátili chrbtom. Pretože nič nie je samozrejmé a nikdy neviete, či sa Depeche Mode na Slovensko ešte vrátia...

Pre tých, ktorí ešte vstupenku nevlastnia, posledné sú k zakúpeniu na www.xl.sk.

Depeche Mode vystúpia v Slovnaft Arene vo štvrtok, 6. februára 2014 o 20.00.
Depešácka noc potom pokračuje do rána jedinou oficiálnou Afterparty v The Square Clube na Trnavskom Mýte, iba 850m od dejiska koncertu.

depechemode.sk Vám bude až do konania koncertu prinášať oficiálne informácie, organizačné pokyny a zaujímavosti priamo od usporiadateľa koncertu.

Názory Devotees (4)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa