Depeche Mode na to stále majú

V stredu v SBC Centre (San Antonio, 09/11/2005) priekopnícka sythypopová skupina 80-tych rokov vytvorila a znovuvytvorila sexuálne napätie vďaka úderným popovým skladbám a nevľúdnymi, strach naháňajúcimi ódami, ktoré znova a znova privádzali 12 000 fanúšikov do šialenstva.

Mnohí z nich prestáli celý 16 skladbový set a štedré prídavky doslova na špičkách.

Nostalgia nasadila prvopočiatočnému, esenciálnemo rocku, druhé husle. Obrie, do satelitu tvarované pódium bleskovo navodilo hlavné témy noci: Sex, Bolesť, Anjel, Láska a Potešenie. Napríklad "Personal Jesus", ktorá odznela ku koncu koncertu, je skutočne surovým blues poháňaným explodujúcimi zvukmi tamtamov - jednoducho pôsobila ako zvukové a sexuálne lákadlo.

No Depeche Mode otvorili koncertnú šou s tým, čo im ide najlepšie: podmanivými elektronickými kúskami, novinkami "A Pain That I´m Used To" a "John The Revelator". Spevák Dave Gahan nakladal s týmito skladbami rovnako, ako s ostatnými klasickými kanonádami Depeche Mode, s mikrofónom si vykračoval a vykrúcal sa ako boh.

Gitarista a inšpirátor Martin Gore vystupoval na javisku v podivnom, okrídlenom kostýme, z ktorého trčalo perie na správnych anatomických miestach (z poza chrbta mu vytŕčalo malé čierne krídlo a tie mal takisto na členkoch). Modré očné tiene boli dokonalým doplnkom jeho zjavu.

Andy Fletcher obsadil svoj klávesový post, ale rockovú hviezdu pripomínal len zťažka. To necháva na Gahana, ktorý veľmi skoro zhodil svoje tričko a zmyselne, vyzývavo si vykračoval a tancoval po celom javisku. Jeho hlas a telo sa za tých 25 rokov takmer nezmenili. Kedykoľvek pristúpil na okraj pódia, tak či muži, či ženy, každý sa chcel dotknúť.

Posledný singel skupin, "Precious", zožal obrovský úspech. Tak ako aj ostatné veľmi známe a stopercentné hity, boli sprevádzané hlasnými výkrikmi. Ovácie určené šesť-notovému motívu "Policy Of Truth" doslova otriasli celou halou. Do rovnakého sentimentálneho tranzu a totálneho vytŕženia priviedla skladba "Walking In My Shoes".

Prekvapivým a fascinujúcim momentom boli Goreho vokály v novej balade "Damaged People", skladba, ktorá odkazuje a zároveň čerpá inšpiráciu zo skladby "I Don't Know How to Love Him" z filmu Jesus Christ Superstar.

Nové skladby, ako "I Want It All", sú rovnako porovnateľné s neľútostne hriešnymi skladbami "I Feel You" a zábavnou "Just Can´t Get Enough".

Temperamentná Irma Flores (29) a jej najlepšia priateľka Denise De Leon (29), ktoré stáli v prvej rade, vysvetľovali večnú mladosť skupiny hlavne počas skladby "Everything Counts".

"Oni nikdy nezostarnú", povedala Flores.

"Hlavne ma vždy vrátia späť, ale sú nadčasoví," dodala De Leon.

Viac povedať nemohli.

Koncert otvárali so svojim krutým, no chytľavým setom v štýle The Killers, The Bravery, ťažiaci zo soundu 80-tych rokov.

Setlist koncertu:

Intro * A Pain That I'm Used To * John The Revelator * A Question Of Time * Policy Of Truth * Precious * Walking In My Shoes * Suffer Well * Damaged People * Home * I Want It All * The Sinner In Me * I Feel You * Behind The Wheel * World In My Eyes * Personal Jesus * Enjoy The Silence

Prídavok1: Somebody * Just Can't Get Enough * Everything Counts
Prídavok2: Never Let Me Down Again * Goodnight Lovers

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa