Dave Gahan opäť sólovo

Dave Gahan opäť sólovo

Dave Gahan exkluzívne pre švédske média nielen o albume "The Light The Dead See", ale aj o pokračujúcej práci na novom štúdiovom albume Depeche Mode.

"Máme veľa spoločného, napr. milujeme gospel a blues. Nemali sme postavený žiaden plán, nič nás nesúrilo a mňa okamžite prepadla inšpirácia, čím vznikalo čoraz viac piesní. Bral som to ako dar, pozdvihol som svoje skladateľstvo, no hlavne som sa o sebe veľa naučil," prezradí čerstvý 50-tnik Dave Gahan o jeho spolupráci s Richom Machinom z The Soulsavers.

Pokračuje: "Akoby to písanie vychádzalo zo mňa samé, a pokiaľ ide o hudbu samotnú, na prekvapenie sa nové nápady rodili doslova neustále. Akoby to všetko vznikalo samo. Neviem, ako sa to stalo, ale medzi mnou a Richom funguje tá pravá chémia a veci vnímame rovnako."

Rich sa o albume "The Light The Dead See" vyjadruje rovnako: "Šlo to neuveriteľne ľahko, od začiatku až do konca. Dokonca sme ani nerozoberali, čo chceme dosiahnuť, jednoducho sme nasledovali inštinkty. Mohli by ste si myslieť, že s chlapíkom, ktorý roky funguje vo veľkej kapele, sa bude dať ťažko dohodnúť. David je však neuveriteľne milý a hlavne pokorný človek."

David Gahan funguje od roku 1980 v Depeche Mode, v skupine, ktorá aktuálne pracuje na novom albume, nasledovníkovi "Sounds Of The Universe" (2009). Podieľa sa na ňom aj Christoffer Berg, inak rodák z Gothenburgu. V nahrávacom tíme funguje ako programátor syntezátorov. K produkcii albumu bol, tak ako pri poslednom albume, povolaný Ben Hillier.

"Christopher vie presne, čo robí. Je to vynikajúci hudobník so zaujímavým prístupom k skladateľstvu a aranžmánom skladieb. Počas tých 4, či 5-tich týždňov nás neustále prekvapoval výbornými nápadmi," prezradil Dave Gahan počas telefonického rozhovoru z New Yorku.

S hlavným skladateľom kapely, Martinom Gorem, pripravili takmer 20 skladieb a každý z nich pripravil vlastné demosníkmi vo svojom bydlisku. Dave v New Yorku, Martin v Los Angeles.

"Práca s Richom mi dodala novú silu a myslím, že ďalší album Depeche Mode bude jednoznačne ovplyvnený soulom a blues. Samozrejme to bude tak ako vždy predtým postavené na elektronickom základe. Album bude viac priamejší a dúfam, že nebude príliš pre-produkovaný. Skladby by v tej záplave technológii rozhodne nemali zanikať," prehlási Dave Gahan a dodá:
"Mám z toho zatiaľ veľmi dobrý pocit. Je to zábava opäť pracovať s DM a Martinove skladby sú naozaj vydarené. Ak sa nevyskytnú nečakané problémy, mohol byť to byť jeden z najlepších albumov kapely za posledné roky," dodá Dave na margo albumu, ktorého vydanie je plánované na jar 2013 a malo by ho sprevádzať budúcoročné turné so začiatkom v období leta.

"Treba byť však opatrný a neplánovať toho priveľa. Ako povedal svojho času John Lennon, "Skutočný život prebieha práve vtedy, keď ste najviac zaneprázdnený"," pripomenie Dave Gahan.

Názory Devotees (5)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa