Dave Gahan je chudý, ale má pevné telo

Zaiste si mnohí z vás všimli rider (zoznam požiadaviek kapely) pred blížiacim sa bratislavským koncertom Depeche Mode, ktorý sme uverejnili aj na týchto stránkach. Bola v ňom zaujímavá požiadavka na masérku v zákulisí. Určite uveríte, že keď sa niekoho dotýkate, je k vám otvorený a ústretový. A akí sú členovia Depeche Mode? Na to vám odpovie samotná fyzioterapeutka a masérka Iveta Holešová.

Bola jedinou Slovenkou, ktorá mohla byť v zákulisí so skupinou Depeche Mode počas ich bratislavského koncertu. Fyzioterapeutka, ktorá pracuje s energiou, masérka Iveta Holešová je špičkou vo svojom odbore a o jej služby prejavujú záujem aj klienti zo zahraničia.

"Venujem sa tejto práci už 23 rokov, no čím dlhšie robím túto profesiu, tým väčšiu pokoru a rešpekt pred ňou pociťujem. Kedysi som si hovorila, koľko toho už viem, ale naďalej objavujem, koľko sa ešte musím učiť," hovorí Iveta Holešová skromne. Niektoré techniky študovala vo Viedni, absolvovala ďalšie kurzy a školenia. "Zistila som, že nie vždy je metóda, ktorá má úžasný názov, aj úžasne účinná a kvalitná. Preto neuznávam samozvaných ľudí, ktorí organizujú kurzy. Sama často improvizuje, no ako hovorí, vždy má v hlave výkričník, ktorý ju núti, aby bola opatrná."

Iveta vlastní relaxačný salón v Bratislave, no nie je len šéfka, ale sama v ňom aj pracuje. "Niekedy urobím jednu masáž a som narobená ako kôň, niekedy ich je aj deväť a vôbec to necítim. Záleží na tom, akí ľudia mi prídu pod ruky, akú energiu prinesú, v akej som kondícii. Mám stabilnú klientelu, snažím sa byť k dispozícii, keď ma ľudia potrebujú. Nie je to už len masáž, s niektorými klientmi máme osobný vzťah, poznáme sa desať, pätnásť rokov."

Stretnutia so známymi ľuďmi chápe ako výnimočné, váži si predovšetkým športovcov. "Nedávno som mala možnosť masírovať bývalého olympijského víťaza, rakúskeho lyžiara Franza Klammera, bola to pre mňa česť. Stále veľmi rada spomínam na speváka Falca a, samozrejme, určite nikdy nezabudnem na Depeche Mode. Musím však priznať, že keď ma v tejto veci oslovili, v prvej chvíli mi nedošlo, že ide o slávnu kapelu, skoro som im navrhla iného maséra (smiech)."

Členov kapely nakoniec masírovala pred nedávnym bratislavským koncertom práve ona. "Keď som sa ocitla v zákulisí, bola som trošku vydesená, lebo som si uvedomila, že som tam jediná Slovenka. Priestor bol rozdelený na tri VIP zóny, tretia bola určená len členom kapely. Tam som sa rozložila, zariadila som si kompletnú ambulanciu (smiech). Doniesla som si všetko, stôl, plachty, sviečky, hudbu... Púšťala som im Franka Sinatru, nemali námietky."

Ktorý z "depešákov" si ľahol pod jej ruky ako prvý? "Prvý prišiel Andy Fletcher, ktorého som skoro nespoznala (smiech). Po ňom nasledoval Martin Gore. Dave Gahan sa zjavil len občas, skôr zo zvedavosti, pretože po celý čas posilňoval. Je síce veľmi chudý, ale pôsobil pevne a mocne, občas si dokonca uťahoval z kolegov. Na masáž nakoniec neprišiel, venoval mi však autogram. Má svoj svet, ale je to jednoznačne líder, celá kapela, to je vlastne on. Veľmi dobre sa mi komunikovalo s Martinom, bol zlatý, zdal sa mi zo všetkých najcharizmatickejší. Prekvapilo ma, že hovoril perfektnou spisovnou nemčinou. Rozprával mi, že turné ich dosť vyčerpáva. Musím povedať, niet im čo závidieť. Sú megahviezdy, ale kariére prispôsobili celý život. V zákulisí pred koncertom sú izolovaní od všetkých, môže s nimi komunikovať len ich osobná asistentka. Dohliadala na všetko, stále kontrolovala, aby sa vo VIP zóne nikto nezvaný neobjavil, aby sa nič nečakané nestalo. Bola nervózna, vtedy som mala obavy, aby som neurobila nič nevhodné, žiadne gesto alebo slovo navyše. Bolo to však perfektne zorganizované, každý mal svoje určené miesto."

Depeche Mode na ňu spočiatku nepôsobili príliš šťastne, ale ako sa blížilo ich vystúpenie, akoby ožili. "Keď sa ozvalo skandovanie divákov a čoraz hlasnejší rev, napätie v zákulisí rástlo, bolo cítiť, že všetci sú nervóznejší. Adrenalín, ktorý im prinášajú koncerty, akoby potrebovali k životu."

Názory Devotees (12)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa