Celebrity o Depeche Mode

Nielen bežní smrteľníci patria medzi fanúšikov DM, ale kopec ich nájdeme aj medzi celebritami, ktoré sa pohybujú v hudobnom biznise nejeden ten rôčik. Možno niektorí z Vás dodnes netušia, s koľkými takýmito osobnosťami sú Dave, Martin a Fletch už roky v osobnom kontakte. Ale načo veľa zbytočných slov, poďme na to, a prečítajte si, čo za posledné roky "slávni" povedali o Depeche Mode.

Perry Bamonte /The Cure, 1999/ - "Gore bol v škole veľmi uzavretý. Veľmi tichý a výborný študent."

Boy George /Culture Club, 1998/ - "CROCS bol southendský prvotriedny "čudácky" klub, ktorý sa stal slávnym vďaka Depeche Mode, hviezdam miestnej hitparády. To sem prilákalo rôzny druh ľudí, od úradníčkov, sekretáriek cez futuristov v galošiach a obojkoch, štýlové týpky vo westowoodskych pirátskych klobúkoch, až po rockerov vo vyťahaných tričkách. Boli sme radi, že máme za sebou naše prvé vystúpenia pred zrakmi mnohých osobností.A bol tam aj Dave Gahan z Depeche Mode."

John Foxx /ex - Ultravox, 1991/ - "Veľmi ma zaujímalo, ako Depeche Mode znovu objavili samých seba.Spôsob, ako sa Alan Wilder premenil na mladého Boba Dylana v motorkárskej bunde. Stali sa z nich vážni mladí muži a vyhli sa podobnému osudu ako skupina Bros. Gahan začal Wildera dokonca prezývať "Slick" (rafinovaný)."

Richard Blade /Radio KROQ, LA, 1987/ - "Ich zlom nastal v 1985-tom, keď hrali v hollywoodskom Palladiu a urobil skvelú show s dobrým ohlasom u kritiky. Takže keď sa sem vrátili späť, vypredali dve noci vo Forume s kapacitou 17 000 miest, čo sa Duran Duran nepodarilo ani raz."

Robert Smith /The Cure, 1999/ - "Myslím, že mali skvelý štýl. Od ich pokrokového využitia netradičných zvukov, cez často čudácky kontrast nespútaných emócií a hudobnej prepracovanosti, až ku ich k trvalo rozoznateľnému grafickému a vizuálnemu imidžu, sú jednou z exkluzívnych skupín. Unikátna skupina. A taktiež urobili niekoľko fantastických piesní."

Russel&Ron Mael /Sparks, 1990/ - "Stretli sme Martina niekoľkokrát a šli sme na sushi do reštaurácie v LA. Veľa toho nenarozprával. Nie je to veľmi zhovorčivý človek."
Ron Mael - "Je naozaj veľmi málo skladateľov, ktorí vedia komponovať elektronické pop songy. Je to zriedkavá umelecká forma, pretože syntezátorová hudba týchto dní, sú zvyčajne tanečné songy. Ale Martin to robí, takže nemôžte vidieť splynutie tradičných prvkov s elektronickými časťami."

Andy McCluskey /OMD, 1989/ - "Počul som, že Fletch Davidovi riadne vynadal, pretože Dave to skutočne preháňal s "parties" a mal obavy o jeho hlas. Bol to pre nás šok, pretože v mnohých kapelách je spevák dominantná osobnosť, ktorá všetkému velí, ale DM sa zdali byť viac demokratickí."

Wayne Hussey /The Mission, 1993/ - " Prvý krát som Martina stretol, keď The Mission a DM hrali v Taliansku v San Remo na festivale. Bolo tam strašne veľa kapiel a všetci boli v pohode. The Alarm hrali nejaké blues s Curiosity Killed The Cat a Sinead O´Connor bola na party.The Mission odohrali svoje songy, The Metal Curus, a Martin si na to spomenul, keď oslavoval 30-tku. Zavolal mi, že chce, aby sme zahrali na jeho oslave. Tak sme to odohrali pod obrovským stanom v jeho záhrade. Všetci sme sa vyobliekali, Martin hral na gitare odohrali sme tie glam-rockevé songy ako "Twentieth century boy" od T-Rex, nejaké songy od ABBA a Garry Glittera. Martin je veľký glam-rockový fanúšik a ako svadobný dar som mu daroval podpísanú fotku Garryho Glittera.
Husseyovi učarovali Goreho hudobné znalosti a "skontroloval" jeho fantastickú hudobnú zbierku v jeho byte v Maida Vale. "Jeho zbierka je enormná. Máme spoločný základ - sme takmer z tej istej generácie a máme radi ten istý druh hudby. Je veľkým fanúšikom blues a Led Zeppelin, a to sa odrazilo na posledných albumoch od Violatora. Stal sa skvelým gitaristom, istotne viac než primeraný na to, čo robí pre DM."

Boby Gillespie /Primal Scream, 1994/ o Summer tour '94 - " smrteľne nudné. Nikdy v živote som nevidel tak málo drog. Ten vyčúranec, spevák (Gahan), mal nejaké, ale ostaní nie, tak sme celý čas len pili. Bola to strata času."

Daryl Bamonte /1986/ - "Spomínam si na vysielanie vo Virgin radiu, hrali veľa z retro vecí 80-tych rokov. A potom som povedal svojej žene: Nie je to zvláštne, že japonský štúdiový technik by mohol sedieť vo fabrike a prepisovať všetky tieto zvuky pre Yamahu a Rolland syntezátory, a oni (DM) určili zvuk celej generácie?"

Zdroj : Depeche Mode, A biography by Steve Malis

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa