bilboard.com: VCMG - “SSSS”

bilboard.com: VCMG - “SSSS”

Portál bilboard.com uverejnil prvý promo článok týkajúci sa jedinečnej spolupráce Vince Clarkea a Martina Goreho v podobe chystaného vydania albumu "SSSS".

Aj napriek spolupráci, ktorá v hudobnom svete priťahuje čoraz viac pozornosti, všetko, čo sa týka projektu VCMG, čiže spojenia synth-popových titanov a zakladateľov Depeche Mode, Vince Clarkea (dnes kreatívna myseľ Erasure) a Martina Goreho (stále hlavný skladateľ Depeche Mode), má viacmenej minimalistický charakter.

Jednoducho, ide o hudbu: nemé techno v tej najobnaženejšej podobe uvarené na archívnych analógových syntezátoroch v Cabin-e, Clarkeovom domácom štúdiu v lesoch v okolí Maine a na diaľku doladené Gorem. Dokonca aj názvy skladieb ako "Bendy Bass" a "Single Blip" pôsobia sparťansky. Dnes sú už k dispozícii dve EP platne s remixami, prvou bola "Spock" (Mute), a nasledovať ich bude samozrejme ucelený album.

"Žiadnu zo skladieb sme nepripravovali samostatne, čiže žiadne hľadanie a ladenie toho, či tamtoho. Jednoducho sme sa iba prehrabávali vo zvukoch," prezradí Clarke. "Dokonca sme sa ani netrápili s refrénami, zbormi a podobne. Išlo iba o čisté prehrávanie zvukov a to robilo celý proces ešte zábavnejším."

No a potom tu máme samotnú spoluprácu. Títo dvaja nespolupracovali od roku 1981, kedy bol Clarke ešte stále súčasťou Depeche Mode a pred odchodom zo skupiny skomponoval ich prvý veľký hit, "Just Can´t Get Enough", a Gore sám netúžil a ani sa nedožadoval výraznejšej pozície, či už v komponovaní alebo vo vystupovaní na pódiu.

"Je skvelé mať po ruke niekoho, kto dokáže vaše nápady posunúť vpred," povie Clarke. "Ja svoju vlastnú prácu posúdiť nedokážem. Napadlo ma, "No, s Martinom som vlastne nikdy nepracoval," a vedel som, že sa o syntezátori zaujíma. Mal som jednoducho pocit, že by bolo dobré mu poslať e-mail."

Na jednoduchosti sú postavené aj plány súvisiace s propagáciou. "Aj napriek príťažlivému a vysokému profilu projektu je to pre oboch len vedľajšia záležitosť," prezradí marketingová riaditeľka Mute, Nicole Blonder. "Napriek tomu sa zameriavame ako na nadšených fanúšikov oboch umelcov, tak aj fanúšikov/dj-ov techna a EDM." Nechýbajú teda exkluzívne premiérové vydania na DSP Beatport, službách pre club dj-ov, klasická reklama, limitované vydania a teoreticky sa črtá možnosť súťaže o najlepší remix.

Vydanie albumu "SSSS" projektu VCMG je pripravené na 13.marca 2011

VCMG - Spock by Mute UK

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa