Alan o albumoch Depeche Mode - 1.časť

Alan Charles Wilder je stále akýmsi mysterióznym tieňom, ktorý sa ťahá za Depeche Mode. Veľa fanúšikov ho doteraz berie ako člena Depeche Mode, hoci už skoro desaťročie je skutočnosť iná. My sa po čase opäť k nemu vraciame, tentoraz so sériou otázok a odpovedí, týkajúcich sa jednotlivých albumov DM.

Speak&Spell + A Broken Frame

Hoci všetci vieme, že s nahrávaním prvých albumov Depeche Mode nemá Alan absolútne nič spoločné, predsalen fanúšikov zaujíma jeho názor na depešácke prvotiny. Nedajte sa znechutiť triviálnosťou otázok a odpovedí, ďalšia časť už bude zaujímavejšia.

Počul si niekedy, či dokonca hral, ranné skladby Depeche Mode, ako 'Tomorrow´s Dance' či 'TV Set'?
Dnes by som mal z hrania 'TV set', ktorá bola súčasťou koncertného playlistu DM v čase môjho nástupu, trocha nepríjemný pocit. Takisto aj z 'Tomorrow's Dance', aj keď som vlastne túto skladbu nikdy nehral, dokonca ju ani zo žiadneho záznamu nepočul. Davidove interpetácie embryonálnych DM vystúpení všal zanechali v mojej hudobnej pamäti nezmazateľnú stopu.

Pochopil si niekedy význam skladieb 'New Life' alebo 'I Sometimes Wish I Was Dead'? O čom vlastne pojednávajú?
'I stand still stepping on a shady street and I watch that man to a stranger'. ... hraničí to s nudou a vôbec tomu, podobne ako ty, nerozumiem - asi to má skutočne hlbokú myšlienku.

Práve som dočítal ďalšiu kapitolu z knihy 'Some Great Reward'. Nenaštvalo ťa, keď ti Martin oznámil, že ťa nebudú potrebovať v štúdiu pre nahrávanie 'A Broken Frame'? Sú vôbec citáty v tejto knihe založené na skutočnosti? Napr. 'Myslel som si, že to máme vyjasnené! Požiadali ste ma, aby som sa pripojil ku kapele - to ma chcete teraz zasa vykopnúť'?
To je naozaj citát z tej knihy? To sa mi nechce veriť. Absolútny prefabrikát. Ako som povedal, pozvanie do štúdia na nahrávanie by som naozaj vtedy uvítal, ale to, že to nie je potrebné, mi oznámil Daniel Miller (s kapelou som o tom nikdy nehovoril).

Nevieš náhodou, či bolo niekedy natočené video k 'New Life'? Myslím, že som raz kúsok zazrel v TV...
Nie som si toho vedomý.

Sú medzi skladbami DM také, pri ktorých by si uprednostnil, aby si ich nikdy nepočul? Nebolo pre teba únavné hrať niektoré skladby stovky krát?
Moja najmenej obľúbená skladba od DM je "It´s Called a Heart". Ale sú aj ďalšie popíkové záležitosti ako 'But Not Tonight', 'Meaning Of Love' a 'Photograph Of You', ktoré v mojom rebríčku obľúbenosti obsadzujú tie najspodnejšie priečky.

Ktoré z uvedených inštrumentálnych skladieb DM sa ti páčia najviac/najmenej a prečo? 'Kaleid', 'Nothing To Fear', 'Agent Orange', 'Big muff' and 'Pimpf'?
Mám rád 'Agent Orange' a 'Pimpf', pretože majú najsilnejšiu atmosféru.

Keď si pustíš 'detskú' časť skladby 'Shouldn´t Have Done That', začuješ Davidove rozprávanie o nejakom 'veľkom vtákovi'. Nepoznáš pozadie tohoto príbehu?
To čo preboha robíš pri počúvaní skladieb? Mal by si si nájsť čosi lepšie;)

Ktoré sú tvoje obľúbené skladby z albumov 'Speak&Spell' a 'A Broken Frame'?
'Tora, Tora, Tora' a 'The Sun And The Rainfall'

Bol si akýmkoľvek spôsobom zapletený do nahrávanie 'A Broken Frame'? Programoval Daniel celú nahrávku, kto hral to bluesové syntezátorové sólo na konci 'Leave In Silence'?
S týmto albumom nemám nič spoločné. Podľa zvuku odhadujem, že to programoval Daniel s Martinom. Myslím, že to sólo nie je hrané klasicky, ale náhodne prehrané cez sequencer.

Názory Devotees (9)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa