1.7 miliónov dolárov pre charity:water

1.7 miliónov dolárov pre charity:water

Depeche Mode a švajčiarsky výrobca náramkových hodiniek, Hublot, spojili svoje sily už po tretíkrát a pre organizáciu Charity: Water, ktorá zabezpečuje pitnú vodu rozvojovým krajinám, vyzbierali 1,7 milióna dolárov. Tieto finančné zdroje zabezpečia čistú, pitnú vedu 36 000 ľuďom.

"Som neskutočne hrdý, že môžeme, spolu so spoločnosťou Hublot, prispieť organizácii charity:water šekom v hodnote 1.7 milióna dolárov a aj takýmto spôsobom priniesť vodu desiatkam tisíc ľudom," povedal Martin Gore z Depeche Mode.

Šek s uvedenou sumou odovzdala kapela, spolu s riaditeľom spoločnosti Hublot, Ricardom Guadelupem, v stredu, 6.júna 2018, v newyorkskom Barclays Centre, kde sa Depeche Mode chystali na svoj večerný koncert. Zbierku odštartovali v minulom roku, kedy sa do spoločného projektu pustili už po tretíkrát. Financie prostriedky boli získavané počas dvoch rokov, predajom dvoch odlišných produktov: hodinky Hublot Big Bang Depeche Mode boli vyrobené v roku 2017, v limitovanom náklade 250 kusov, o rok neskôr bola vyrobená ďalšia limitovaná séria Big Bang Unico Depeche Mode The Singles Limited Edition.

"Na túto stránku Hublot-u som veľmi hrdý - myslím tým schopnosť pomôcť toľkých ľuďom po celom svete, ktorí sa tak dostanú k tomu, čo by malo byť bežné, k čistej pitnej vode. Tie tri kampane, ktoré sme s našimi priateľmi z Depeche Mode, viedli, sú len začiatkom: želali by sme podporovať túto vec ešte veľmi dlho!" - povedal Ricardo Guadalup, CEO spoločnosti Hublot.

Od samého začiatku tohto partnerstva, medzi Depeche Mode a Hublot, od roku 2010, sa obaja partneri vždy snažili podporovať spoločenstvá v núdzi. Najskôr získali prostriedky pre organizáciu The Teenage Cancer Trust, vďaka charitatívnemu koncertu v londýnskej Royal Albert Hall, po ktorom nasledovala aukcia. Následne pokračovala spolupráca v roku 2013, kedy posilnili partnerstvo kvôli získaniu finančných prostriedkov pre organizáciu Charity: Water. Vtedy Hublot a Depeche Mode ohlásili výrobu čiernych keramických náramkových hodiniek Big Bang Depeche Mode a víťažok odovzdali organizácii na koncerte v Berlíne, v rámci Delta Machine Tour.

V januári 2014, v rámci koncertu skupiny v Paríži, spustili špeciálny predaj spomenutých hodiniek v predajni firmy Hublot na Place Vendôme, kde bolo odprezentovaných desať jedinečných boxov. Každý z nich obsahoval podpísanú gitaru a hodinky s vygravírovaným názvom jedného z desiatich miest, ktoré majú pre Depeche Mode mimoriadny význam: Paríž, New York, Basildon, Los Angeles, Miláno, Varšava, Moskva, Zurich, Berlín a Hamburg. V tom istom roku, na záver turné, sa v Moskve konala aukcia, na konci ktorej bol organizácii Charity: Water odovzdaný šek so sumou 1,4 ilióna dolárov.

Cez rôzne kampane, ktoré Hublot zastrešoval spoločne s Depeche Mode, zafinancovali 239 projektov charity:water v Nepále a Etiópii, čím sprístupnili čistú pitnú vodu trom desiatkam tisíc ľuďom. Celkovo sa vďaka prostriedkom z partnerského spojenia Hublot a Depeche Mode podarilo poskytnúť čistú vodu 66 000 ľuďom.

Napriek tomu sa v súčasnosti odhaduje, že celosvetovo nemá prístup k čistej pitnej vode stále 663 miliónov ľudí, čoho vedľajším účinkami sú šírenie chorôb, ohrozenie bezpečnosti, obmedzený prístup k vzdelávaniu, ako aj zamedzenie finančnej autonómie obyvateľov. Od svojho založenia, v roku 2011, vypomohla organizácia charity:water 8.2 miliónu ľudí, cez 28 389 projektov v 26 krajinách, vrátane Stredoafrickej republiky, Indie, Nepálu, Ugandy, Mazambijku, Malawi, Etiópe, Bangladéšu, Kambodže, Sierra Leone, Mafagaskaru, Rwandy, Mali a Nigérie.
Nezisková organizácia sama seba označuje za "agnostické riešenie" a pragmaticky sa prispôsobuje realite danej oblasti, miestnemu obyvateľstvu a dostupným zdrojom, než by presadzovala jediné, univerzálne riešenie. Spolieha sa na miestnych partnerov, aby tým zaistili, že darované prostriedky poputujú na správne miesta a bude s nimi naložené múdro, transparentne a dohladateľne.

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa