Krst dokumentu na STV + recenzie + tričko

Dovoľte mi dať Vám do pozornosti reportáž z krstu dokumentárného tributu Depeche Mode / 25 Years Of Faith And Devotion, ktorá bude odvysielaná na STV1 v relácii Blesk v stredu 17.5. 2006 o 17:20

Krstným otcom dokumentu je [url=http://www.lucenic.sk/]Laco Lučenič[/url] [b]Recenzia v časopise PLAYBOY 6/06[/b] [img]http://www.rproduction.sk/recenzieweb/playboylogo.gif[/img] Download vo formáte pdf[url=http://www.rproduction.sk/recenzieweb/PLAYBOY1.pdf] tu[/url]. [b]Recenzia v časopise LIVE 16/06[/b] [img]http://www.rproduction.sk/recenzieweb/livelogo.gif[/img] Download vo formáte pdf[url=http://www.rproduction.sk/recenzieweb/LIVE1.pdf] tu[/url]. [b]Tričko DM: 25 years of faith and devotion[/b] http://www.rproduction.sk/recenzieweb/tricko1.gif Pri príležitosti krstu dokumentárneho tributu sme dali vyrobiť 100ks tričiek. Na prednej strane s vizuálom filmu a na zadnej strane s mini históriou skupiny. Tričká sú veľkosti XXL, 180gr. v čiernej farbe, značky Active. Cena trička je 350.-Sk + 60.-Sk poštovné a balné. Pre účely distribúcie sme dali vyrobiť obalový materiál obdobne ako pri distribúcii DVD. Distribúcia opäť prebieha formou doporučenej zásielky 1 triedou. [b]Na záver[/b] Keď dávam dohromady tento príspevok prekonávam "teplotku" a zimnicu, preto prosím ospravedlnte ak nejaké vety nebudú dávať súvislosť. Priznám sa že keď som začal pracovať na tomto dokumente ani by mi nenapadlo akú bude mať odozvu. Verím že aspoň trošku sa ľady pohnú a aj u nás budú DM z odborných kruhov docenený. Vo svete vychádza nespočetné množstvo tributov a u nás je stále ticho. Som presvedčený že je len otázkou času kedy aj na Slovensku budeme mať prvý CD tribute od TOP kapiel a interpretov. Je to neskutočné ako ten čas letí. Dva roky... Medzi toto obdobie patrí pád disku, kedy som bol presvedčený že všetko je stratené. Skutočne som bol vtedy na dne a odreagoval som sa namaľovaním obrazu, ktorý nakoniec tvorí celý vizuál dokumentu. Pamätám si ako ešte pred pár týždňami som si nebol istý či má zmysel robiť z dokumentu DVD. S Rasťom sme sedeli na káve a rozhodoval som sa či si zoberiem pôžičku alebo nie. Vlastne on s Mišom boli osôbkami s ktorými som posledný rok nerozoberal nič iné len dokument a dokument. Fakt díki chalani. Mne by to šlo asi na nervy. Neskôr som našiel oporu aj v Gabovi, ktorý ozaj dokument perfektne medzi vami spropagoval. Prečo ale tieto riadky? Dôvodov je veľa. Možno uzavretie ďaľšej kapitoly. Keď som v 93 napísal knihu "Depeche Mode sú ľudia" myslel som si že už pre DM nemám čo viac urobiť. Teraz tento dokument, uvidíme čo bude o ďaľších desať rokov. Perfektne to vystihla Lucia z Bratislavy ]"Život v prdeli ale depeš zostáva". Je to neskutočné že jedna kapela dokázala ovplyvniť životy ľudí. Skutočne vďaka práci na tomto dokumente som pochopil že nie som sám. Jednoducho hudba DM bola vždy pri mne keď som to najviac potreboval. A skutočne to nie je žiadna fráza. Na krste som mal neskutočnú trému. Spomínam si ako ma Laco (Lučenič) ukludňoval že to bude fajn. Nakoniec jeden trapas za druhým. Keď sa ma Andy počas krstu opýtal čo pre mňa znamená DM, zrazu som bol myšlienkami úplne mimo až som prepočul otázku. A tak som začal ďakovať. Nakoniec sme zabudli so sebou zobrať "krstiaci" nápoj. Našťastie bol Laco pohotový a celú situáciu zachránil. Takže asi takto som si vychutnal päť minút slávy. Roman

Názory Devotees (48)

Zero202

 1    16. máj 2006 o 07:26

hehe… cool. na moje narodkz v Blesku reportaz… juhuuu
(nemohol by to niekto zachytit a download?)

Zero202

 2    16. máj 2006 o 08:09

a v ten den sa mi konecne dostane aj do ruk DVD 25 years of faith and devotion..

Monghi

 3    16. máj 2006 o 12:07

toz mladiku… vsetko najlepsie teda…

roman101

 4    16. máj 2006 o 12:44

Ahoj “temny putnik”. Vsetko naj. wink

Zero202

 5    16. máj 2006 o 14:04

Monghi: “Let’s thank you!”
sustek: len obiasnenie mojej schranky. Temny Putnik sa volal diskmag (daco ako casopis, ale v elek. podobe), kt. vychadzal v casopise Level (kedysi), preto ten nazov mailu. Ale teraz ho pouzivam ako normalny mail..

Dangerous

 6    16. máj 2006 o 14:23

  lol btw.reakce dívky jménem Lucia v traileru, byl naprosto iracionálně rozhodující moment, abych si DVD koupil..

Romane Šusteku: Perfektní práce!!!!!!

A na co čekat dalších deset let? Co takhle dokument o pobytu DM v Bratislavě!

A teď trocha sci-fi i když.....: vžycky jsem věřil, že o životě Depche Mode vznikne celovečerný hraný film, pokud se tak stane, doufám, že vy budete jeho režisérem….

Zero202

 7    16. máj 2006 o 15:10

dangerous: nezaobera sa tym momentalne Brown Own Films?

Dangerous

 8    16. máj 2006 o 15:19

top zero 202: ty myslím dělají rovněž dokument???

Zero202

 9    16. máj 2006 o 15:31

dangerous: aha, fakt grin... tak nic

roman101

 10    16. máj 2006 o 15:38

dangerous
jee dik. Lucia to fakt vystihla. Ale taka je realita.

A prečo ďaľších desať rokov? Asi tak to vychádza. Nad Bratislavou som uvažoval ale už veci beriem reálne.  Určite bude povolený vstup jednej tv a ostatné informácie budú tajné. Ale ako sa hovorí “nikdy nehovor nikdy”.

A celovečerný film? Podobne bola spracovaná biografia Maddony, ktorá mapuje jej začiatky po prvý úspech alebo film o Tine Turner. O podobných začiatkoch DM po prvý singel moc neviem aspoň ja. Máš však pravdu že príde čas a niečo podobné vznikne. Z mojej strany určite nie, pretože už pri tomto dokumente som podcenil niektoré veci a bežne je takáto produkcia sprevádzaná týmom ľudí. My sme si to však nemohli dovoliť kôli obmedzenému rozpočtu.

Zero202  pozrel som si web, takze podla toho. to kedysy bolo asi pred dvomi rokmi?

Zero202

 11    16. máj 2006 o 15:46

sustek: trosku nechapem presne tvojej myslienke… ty si to poznal (ten Temny Putnik aj predtym, alebo ako?)

roman101

 12    16. máj 2006 o 15:52

ne, ale v kredite tam mas 14 rokov a zajtra mas 16. ak sa mylim sorac. liecim sa v posteli takze niektore moje reakcie mozno vyzneju divne

Zero202

 13    16. máj 2006 o 15:58

jhaaaj taktoo.. no ten diskmag som robil fakt asi pred 2 rokmi (to boli casy), ale nebol moc uspesny, pretoze spravne fungoval asi iba pod Win98, hehe..
ale otazka, kde si ten diskmag videl? ked uz vravis o Credits..

roman101

 14    16. máj 2006 o 16:02

http://www.temnyputnik.szm.sk/

Zero202

 15    16. máj 2006 o 16:10

nhooo… tak vies hehe.. ake necakane pre mna
pre mna je to uz vymrety projekt, ale ako som kukol,
na moje prekvapenie ta stranka este funguje grin

roman101

 16    16. máj 2006 o 16:13

asi tam je vymenny reklamny banner, pretoze sa to niekde objavilo a klik na to.

Zero202

 17    16. máj 2006 o 16:16

a este aj reklama na dm.sk je tam, hehe (recenzia na Remixes 81…04)
to boli casy…

roman101

 18    16. máj 2006 o 16:28

alebo to boli casy na SOFADE v Prahe

Zero202

 19    16. máj 2006 o 16:41

ja som dnes tupy,... stale nejak nerozumiem tvojim myslienkam.

DESIgNMAN

 20    16. máj 2006 o 20:55

jednoznacne RESPEKT sustek, good projekt….. namotanica fanuikov, dm fans zviditelneny este viac,.....
dangerous : ti poviem chlape som vzdy tak uvazoval a snival /niekedy ked som sral na zachode / LOL ze z nudy take myslienky :  :-D ZIVOT SKUPINY ZAMERANY NA GAHANOVE ZIVOTNE KUSKY V HVIEZDNOM OBSADENI…. bollo by tam citit 80.siate roky a bolo by to rebelanske a s protidrogovou tematikou… koniec by bol mierne smutny ale plny nadeje do buducna…a hlavny hrdinovia by boli iby vzdy obycajny ludia ...bla bla..
-moje predstava filmu ....
ktovie mozno raz v holivude dostanu skrata spriavia nieco v takomto duchu… 8-)

roman101

 21    16. máj 2006 o 23:08

DESIgNMAN

diiik. Ten napad o drogovych uletoch Davea je dobry. Neviem ci si videl film 8 mile. Ten film ma fakt dostal- hlavne herecky vykon Eminema.  Raz sa Anton vyjadril ze Dave je vyborny herec, preto v tvojom napade si viem predstavit priamo Davea. Ale aby to dobre dopadlo by mal byt rejzo Anton. Neviem ale hlavne posledne videa (Precious, APTIUT, JTR) mi osobne moc nerezu a su prazdne. Len technika a efekty a nic viac. Suffer Well bola po dlhej dobe konečne iná káva.

Zero202

 22    17. máj 2006 o 15:49

no tak… asi po hodine aj pol pozerania, verdikt….
Roman - tlap, tlap, tlap, tlap, tlap… za dokument
Gabo - tlap, tlap, tlap, tlap, tlap… za dm.sk
DM - tlap, tlap, tlap, tlap, tlap… za hudbu
a… tlap, tlap, tlap… vsetkym co sa pricinili o tento dokument.
Neviem poriadne preco, ale ked Laco menoval clenov DM - “Dave Gahan, Fletch, Martin Gore, (mensia prestavka) ale aj Alan Wilder, (tiez prestavka) aj Vince Clarke.” - Tak neviem presne preco, ale pocas spomenutia “Alan Wilder” mi vyhrkli slzy :cry:  :cry:  :cry:
este raz… tlap, tlap, tlap, tlap, tlap… za fakt dobru vec

(nakoniec ma napadlo, ze ak by to v TV niekto zostrihal kvoli reklamam, ani neviem, kde by ich dal. To sa jednoducho neda prerusit!)

roman101

 23    17. máj 2006 o 17:11

Zero202
tlap, tlap, diki;-)
idem si pozriet ako akciu zostrihali na STV tak som zvedavy :-o

somebody

 24    17. máj 2006 o 17:44

ten podmaz mi tam vadil - clovek co nepozna DM si asi myslel ze to je DM. Logicky mal byt podmaz hudba od DM.

roman101

 25    17. máj 2006 o 17:47

somebody
tiez ma to prekvapilo

alanaw

 26    17. máj 2006 o 20:20

škoda, že ako podhrávku nedali skutočný DM….

Zero202

 27    17. máj 2006 o 20:27

priznam sa, aj ja som bol prekvapeny…
ale aspon spravili mensiu propagaciu neznamych kapiel (myslim celkovo v SR neznama)

LLucia

 28    17. máj 2006 o 20:46

Má pls niekto ten Blesk nahratý/zdigitalizovaný? wink

Zero202

 29    17. máj 2006 o 21:16

ja by som chcel skor mat ten prvy… ten co bol predtym (o tvorbe dokumentu) grin

strangelover

 30    18. máj 2006 o 07:24

sustek: neviem, či som dobre videl, nedali ti tam menovku Šesták? ak nie, zle som videl… :blush:

myslím, že sa prejavila profesionalita a rozhľad našich novinárov a redaktorov. použiť ako podmaz v reportáži o DM Black Rose, to je drzosť. jasné, nemusí byť každý redaktor “depešák”, ale mohol sa aspoň spýtať, prípadne ti to mohli dať autorizovať alebo korigovať.

roman101

 31    18. máj 2006 o 08:54

strangelover
ahoj, mas pravdu, meno dobre skomolili. ako sa im to podarilo neviem.
Gabo si isto spomenie ako som mam hlavu v smutku :blush: z prvej reportaze. teraz som to vsak uz bral sportovo.  :cool:  podla tychto dvoch skusenosti si neviem predstavit ako by dopadol dokument keby som pristupil na podmienky jednej TV ze mi dodaju vlastneho dramaturga alebo dalsej ktora chcela odkupit len namet a scenar. na tomto priklade vidno ze keby mi slo len o prachy tak predam “len napad”.  8-)

Zero202

 32    18. máj 2006 o 11:23

a inac k DVD… hehe, nic proti, ale nazov “Some Gread Reward”?
ale ja len tak… mne to nevadi, len mala chybicka, kt. som tam nasiel asi iba jedinu wink

Zero202

 33    18. máj 2006 o 11:27

“cybicka se obcas vloudi…” grin

Zero202

 34    18. máj 2006 o 11:28

aj ja… * “chybicka”

strangelover

 35    18. máj 2006 o 12:05

zero202: tých chybičiek je tam viac, hlavne pravopisných… tongue laugh

roman101

 36    18. máj 2006 o 13:34

to som ja chybicka… :cry:
smola ze sa tam objavili, niektore boli odstranene ale v lisovni spravili glass master zo starej verzie mastra. ine sa objavili dodatocne aj ked dokument kontrolovalo niekolko ludi vratane cloveka ktory robi korektury pre media.
takze este raz sorac.wink

Zero202

 37    18. máj 2006 o 14:08

vsak nevadi… wink

Zero202

 38    19. máj 2006 o 21:32

ale neda mi nepovedat to, naco som prisiel wink:
Ked som zhliadol po 1-krat v TV vystupenie Strangelove a pozornejsie sa pozrel, Martin hral na gytare.. Lenze v Strangelove gytaru vobec netreba… a ak dobre viem, ani ju tam nepocut a vo vystupeni jasne vidno ako na nej hra, a vobec to nepocut.. Ja viem ide to na playback. Ale co tym DM chceli povedat? (podla mna)
Ze prichadza zmena. Iked v prvom singly gytara nebola vobec pouzita, tak ako promo posluzila skvelo pre ukazanie, ze prichadza nieco novsie… Gytara sa tak stala jednou z najhlavnejsich sucasti DM (NLMDA | Pleasure, Little Treasure | Behind The Wheel - z doby MFTM)...

Taktiez ked som zhliadol vystupenie DM s Personal Jesus v jednej z nem. TV (som uz videl skor ako v dokumente) nemohol som verit vlastnym ociam…
Podla mna najlepsie TV vystupenie DM… Zda sa mi, ze tam aj divaci spievaju grin... riadna atmoska, zvuk vsetko. Fakt narez, aj ked to ide na playback…

a otazka na zaver na Romana… Prosim, prezrad kolko hodin trval zaverecny rendering dokumentu (iba filmu)?

roman101

 39    20. máj 2006 o 18:00

zero
k casti ohladom renderingu. Neviem ti presne povedat. Dost pracu stazovalo ze som pouzival rozne filtre a efekty co na dokument tohoto typu nie je bezne. Napriklad niektore zabery z party sa dofarbovali a material bol natoceny vo vysokom rozliseni HDV. Co som neskor lutoval pretoze to zbytocne zatazovalo vykon.
Cely projekt bol rozdeleny na niekolko sekvencii pre lepsie nacitavanie dat a tie sa potom zlucili do jedneho celku. Samozrejme sekvencie sa priebezne renderovali. Ak by sa tento proces mal robit jednym tahom tak predpokladam ze by to trvalo aspon jeden den.
Samotny export dat do avi suboru trval do dvoch hodin (samozrejme za predpokladu ze framy boli vyrenderovane).  To znamena ze pri kazdej malej oprave sa musel proces opakovat. 
Jednoduche a rychle to bolo s bonusmy, su to ciste zabery bez efektov a filtrov.

chmelko

 40    22. máj 2006 o 09:22

roman: vážne bolo vydaných iba 300 resp.350 ks, kedže je stále dokument k zakúpení v ponuke?

roman101

 41    22. máj 2006 o 11:30

Ahoj Chmelko,

zial situacia je taka ze ludia neplatia. Takze mame este okolo 65 diskov, ktore sa pokusime predat pred koncertom.

Zero202

 42    22. máj 2006 o 14:45

otazocka… o kt. som sa uz sice zmienil, ale sem sa tiez hodi..
nemohol by byt dokument premietany pred samotnym koncertom DM?
tak by si ho vsimla aj skupina… :D

marclucpicard

 43    22. máj 2006 o 15:19

Nechapem ludi ktori si to najprv objednaju a potom to nezapalatia hmmm

chmelko

 44    22. máj 2006 o 15:48

smutné hmmm
ale pochybujem, že budete mat problém ich udat, stoja vážne za to..

roman101

 45    22. máj 2006 o 16:25

chmelko: udat? to nie. je to ich problem ak takto pristupuju k zivotu

Zero202: tento napad som predostrel organizatorom ale bez odozvy

Zero202

 46    22. máj 2006 o 16:45

:-(

chmelko

 47    23. máj 2006 o 08:14

roman: prepáč, ale nerozumeli sme sa, myslel som, že tie dvd nebude určite problem predat (udat)ani už neviem z akého jazyka to je. samozrejme som nemyslel, že máme udávat ludí, ktorí v náhlom zmatku objednávali.., niečo podobné zažívame pri rezervácii lístkov, že naobjednaju kvanta a potom je uspech ak si vobec niečo kúpia (asi ešte dozvuky starej doby..)

určite sa nebojím, že pred koncertom tie dvd nerozpredáte. to moje tu už po práci koluje a sú na nho len dobré ohlasy a pre tých ktorím DM nič nehovorí tak chvália hlavne dynamiku a strih a stále sa nemožu spamatat, čo to videli na tých DM akciach lol

roman101

 48    23. máj 2006 o 23:38

chmelko:

prepac za nepochopenie.
o dozvukoch starej doby mas asi pravdu.  ked to ratam v cislach tak v evidencii je cca 284 neaktivnych objednavok. je to ale zvlastne poznanie pretoze hlavne ludia zo sveta ( UK, USA, SPAIN ...) to beru poctivo. prekvapuje ma to hlavne v tom ze nam doveruju a nemaju problem nieco zaplatit cez net. a samozrejme nemozem zapomenut na nemcov! aby usetrili na postovnom vedia sa pekne zgrupit a poslat hromadnu objednavku. napriklad dnes mi dosiel dakovny email z döllingenu kde slo 10 dvd.
co sa tyka obsahu. som rad ked pocujem hlavne ohlasy od nezainteresovanych ludi. jeden clovek ma skutocne minuly tyzden prekvapil z nemenovaneho media. spociatku nevedel pochopit co chcem dokumentom povedat a trosku sme mali vyostrene nazory na danu vec pretoze skutocne patri medzi ludi co dm nemusia. po zhliadnuti dokumentu sa mi ozval a vskutku na dm zmenil nazor. takze to fakt potesi.

 

Diskutovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení užívatelia.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa