There’s No Time For Hesitating

Predtým, ako sa mnohí z Vás v sobotu poobede vyberiete do Martina na najväčšiu DM party poriadanú na našom území, dovoľte moje malé pozastavenie. Tí, čo ma poznajú, dobre vedia o mojom kontroverznom vzťahu k Depeche Mode, a niektorí jedinci by dokonca presne vedeli odcitovať moje názory pred každou party, na ktorú sa vyberiem smile. To teraz nie je dôležité.

Určite nie som jediný, ktorý ide na takúto akciu s určitými obavami, či sa tam oplatí ísť, čo tam budem robiť, patrí sa mi ešte v mojom veku takéto podujatia navštevovať ... zvláštne je, že akonáhle prekročíte prach danej miestnosti, všetko z vás opadne, a vy s úžasom sledujete, čo dokáže reprodukovaná hudba vašej obľúbenej kapely s ľuďmi urobiť. Zrazu vaše telo začne ovládať hudba a nie vaša myseľ, oči vám bažia po obrazovkách s videom, ktoré ste už sto krát videli, ale predsa ste z neho užasnutý, máte chuť spievať, tancovať... proste, niektorí by svoj stav opísali "ko odtrhnutý z reťaze". Tieto akcie majú oproti iným veľkú výhodu. Nemusíte sa na nič hrať, nikto si vás nevšíma, čo robíte, ako vyzeráte... dá sa povedať, že sa tu stretnú stovky mikrosvetov, ktoré si sem naozaj prišli oddýchnuť, stretnúť známych, ktorých môžu stretnúť len tu alebo si prišli prefiltrovať svoju dušu a v hluku a speve ostatných, ponorení do samého seba, nájdu zrazu riešenie na problém, ktorí ich trápil.

Proste, odhliadnuc od bežných diskoték a komerčných trápností, práve tu upadajú akékoľvek rozdiely medzi ľuďmi. Hlavne tu nikomu nezáleží na veku toho druhého, čo je pre tých trošku starších asi najpozitívnejšia vec. Môžu sa odviazať, zaspomínať ... to sa len tak hocikde nedá. Samozrejme, väčšina z toho, čo som napísal na mňa neplatí, ale takto to vidí moje oko pozorovateľa na tradičných DM akciách v Bratislave.

A preto hor sa do Martina depešáci, romantici, fandovia elektroniky!!! Zahoďte všetky pochybnosti o svojom veku, o vhodnosti či nevhodnosti tam ísť... veď ide len o to sa pobaviť, a hlavne si zaspomínať na staré dobré časy v kruhu ľudí, ktorých netrápi, kto ste, odkiaľ ste a prečo ste prišli.

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa