The World We Live in… ­ 7. časť

Sme skutočne radi, že exkluzívne video Enjoy the silence malo ten správny efekt, súdiac podľa počtu prečítaní článku a downloadov. S Mildom a tak isto so správcom sme však na rozpakoch, či sa tešiť z faktu, že depechemode.sk je populárny aj v poľských končinách, keďže odkaz na samotné video bol zverejnený na jednom z najpopulárnejších poľských depešáckych servrov. Ale to na túto chvíľu nie je podstatné. Začiatkom roka sa už už zdalo, že nápady pre náš seriál sú v koncoch, no ale nebol by to Milda, keby sa zasa k čomusi exkluzívnemu nedostal, takže je sa na čo tešiť, a sám so zvedavý na realizáciu jeho nových nápadov.

In situations like these

Píše sa začiatok roku 1985, hlavná časť turné "Some Great Reward Tour" je už ukončená a kapela skutočne zo zúfalstva pridáva ďaľšie dátumy. Dôvodom sú rozpory v kapele. To už tak akosi býva, že po prvých rokoch slávy príde moment, kedy sa rieši otázka "čo ďalej?". Sám David neskôr priznal: "Ak sme to skutočne chceli niekedy rozpustiť, tak na konci roku 1984." Manažment kapely sa rozhodol maskovať všetky nezhody vydaním kolekcie singlov za obdobie 1981 ­ 1985. Aby sa pred svetom ukryli všetky problémy, na album boli pridané dve zbrusu nové skladby, ktoré sa stali oživením koncertného playlistu pokračujúceho turné v roku 1985. Tým známejším a úspešnejším z dvojice singlov sa stal song Shake The Disease, ktorým kapela prerazila aj v hitparádach za železnou oponou, hlavne v Maďarsku a v Poľsku, kde kapela po prvý krát v rámci východného bloku koncertovala s obrovským úspechom. Natáčanie videoklipu prebehlo v londýnskych štúdiach na jar roku 1985.

Ako to na natáčaní tohto klipu vyzeralo, na to sa môžete vďaka Cvengovi, ktorý sa pohrabal vo svojom archíve, pozrieť aj vy. Skutočne úsmev na tvári vyvolá pohľad na Fletcha, ktorý so zavesenými reflektormi vyzerá ako explodujúci cyborg T-1000 z filmu Terminátor 2.

No a samozrejme nesmieme opomenúť ani kompletné video Shake the Disease. Zabudnite však na verziu, ktorú notoricky poznáte vďaka videokolekcií 81>85, alebo z MTV. Nemeckej televízií sa klip asi nezdal príliš atraktívny, preto pri návšteve kapely v Nemecku, natočila klip vlastný. Či sa im to vydarilo, to už posúdte sami.

Download videí (už nie je dostupný):
Shake The Disease (Making Of Video)
Shake The Disease (German Promo)

Za spoluprácu patrí vďaka Mildovi a Cvengovi.

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa