The World We Live in… ­ 5. časť

Tak, a po pár týždňoch sme tu s naším seriálom opäť. Ani tentoraz sa nedáme zahanbiť. Našu zatiaľ nenaštrbenú skvelú povesť opäť "zachránil" Milda, ktorý ma na raritné záznamy kapely DM neuveriteľné šťastie a niekedy má človek pocit, že ho to všetko vyhľadáva samo. Tento krát sa nám podarilo zohnať skutočnú raritu, ktorá si zasluhuje všetko pozornosť. Ale začnime zľahka.

You'll stumle in my footsteps

Píše sa 12. október 1984. V hudobnej mekke Birminghamu, v divadle Odeon, je všetko prichystané na prvý z dvoch koncertov Depeche Mode v rámci Some great tour 1984. V hale svoje kamery rozmiestnila britská televízia BBC, ktorá sa chystá z koncertu odvysielať 30 min. záznam. Show za nadšeného jasotu publika otvára skladba Everything counts a Dave už v tej chvíli vie, že koncert sa musí vydariť. Dav sa skutočne baví, prekvapivo Briti reagujú na každý Davidov pohyb, halou dokonca lietajú veľké nafukovacie lopty. Ako vždy sú Martin, Alan a Andy v úlohách úbohých štatistov. V prídavkoch začína znieť Just can´t get enough a zrejme počas tohto songu sa management kapely rozhodol, že viac nebude publikum tesne pri pódiu. Fanúšik z prvej rady unikol pozornosti ochranky a namieril si to priamo k Davidovi, chytá ho okolo pliec a spolu zopár sekúnd tancujú. Davidovi to určite nie je jedno, ale usmieva sa. Ochranka sa spamätáva a šťastlivca vracia späť do davu. Zľava však vyrážajú ďalší dvaja chalani, ale ich pokus dostať sa ku kapele skončí len obľúbeným skokom do publika. Takže, kto sa chce poučiť, ako prekabátiť ochranku, tu je návod.

A skokom sa presuňme o 9 rokov vpred. Devotional Tour je zatracované a oslavované v každom denníku či magazíne. Praha má svoju druhú omšu už týždeň za sebou. Je 25.júna a kapela sa na svojej púti, ktorá je ešte len v začiatkoch, zastavila v nemeckom Stuttgarte. V Martin Schleyer Halle to už pekne vrie. David celý v čiernom má všetko pod absolútnou kontrolou a Martin snáď s najrovnejšími vlasmi, aké kedy mal, Andy a Alan sa z výšky na všetko môžu akurát tak pozerať. Vyzerá to, ako by za trest museli stráviť celú show na poschodí a David si to užíva za všetkých. Behind the wheel udržiava šialené publikum v tom najsprávnejšom vare, pieseň sa rozbieha do svojej druhej polovice, keď si zrazu Dave čosi všimne pod pravou stranou pódia. Rázne vykročí spomínaným smerom, keď mu do rúk vletí holandská zástava. Nahne sa k okraju pódia, ukáže rukou do davu a dodá: "Tento chlapík je tu každý večer". Všetko by zostalo nepovšimnuté, keby Dave nezostal na mieste a nevyžiadal si od ochranky podanie spomenutého fanúšika. To, čo sa udialo v nasledujúcich sekundách, to sa nedá ničím opísať. Snáď iba prianie, keby sa to stalo každému z nás. Tak si to užite.

No, tak s Mildom dúfame, že sa nám podarilo opäť spríjemniť zopár minút vašich životov. A žiadne strachy, v budúcom roku sa chystáme v seriáli pokračovať. Najbližšie sa zameriame na hudobnú rozmanitosť Depeche Mode. Zatiaľ, všetko dobré.

Download videi je už zastavený !

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa