“Memento Mori” - každý deň na maximum!

“Memento Mori” - každý deň na maximum!

15-ty štúdiový album Depeche Mode ponesie názov "Memento Mori", po ktorom bude nasledovať svetové "World Tour" so zatiaľ 42 plánovanými vystúpeniami.

Počas tlačovej konferencie v Berlíne (04/10/2023) odprezetovali, frontman Dave Gahan a hlavný skladateľ Martin Gore, aj ukážku z chystaného albumu, ktorý spoločne nahrávali v Santa Barbare, v Kalifornií. Po ukončení promo akcie v Berlíne sa dvojica presunie do New Yorku, kde, spolu s producentom Jamesom Fordom & Martou Salogni, dokončia spomínaný album.

"Aktuálne sme už v pokročilej fáze nahrávania," povedal Martin Gore. "Máme v podstate dokončené všetky skladby, bez finálneho mixu."

Dave Gahan pripomenul, že materiál začali písať "už pred pár rokmi", teda predtým, ako sa nakoniec toto leto zišli opäť spoločne v štúdiu.

"Memento Mori" je téma, ktorá nám pripomína nevyhnutnosť smrti - niečo ako ľudská lebka. Ako uviedol Martin, názov album vznikol ešte predtým, ako svet v máji navždy opustil ďalší zakladajúci člen kapely, Andy Fletcher.

"Znie do veľmi morbídne, ale myslím, že sa dá na to nahliadať aj veľmi pozitívne," pokračuje. "V tomto zmysle by ste mali každý deň prežiť naplno. A myslím, že by sme boli radi, aby to bolo práve takto intepretované."

Martin ďalej uviedol: "Po Fletchovom náhlom odchode sme sa rozhodli pokračovať, pretože sme si istí, že práve takto by to chcel a práve táto myšlienka posunula celý projekt na vyššiu úroveň"

Album "Memento Mori", ktorý je nasledovníkom albumu "Spirit" (2017), by sa ma na trhu, pod hlavičkou Columbia Records, objaviť na jar budúceho roka. Presný dátum nie je v týchto chvíľach potvrdený.

Kapela rovnako oznámil termíny budúcoročného svetového turné, a medzi jednotlivými zastávkami nechýba ani Bratislava, a takisto ani Praha.

Názory Devotees (2)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa